KıbrısManşetSağlıkSürmanşet

Yerel bulaş paniği!

Dr. Bayraktar, “İş daha da ciddiye gitmeden tedbirler arttırılmalı, hastalık kontrol dışı hal alırsa okulların tekrar kapanması söz konusu olabilir” dedi

GIYNIK ÖZEL – GIYNIK MANŞET

BAYRAKTAR, “İŞ CİDDİYE VARMADAN”

Enfeksiyon hastalıkları Uzmanı Doktor Nesil Bayraktar, mevsim değişikliği nedeniyle hastalığın artacağını beklediklerini ve sayılardaki artışın da bunu ortaya koyduğunu söyledi. Dr. Bayraktar, “İş daha da ciddiye gitmeden tedbirler arttırılmalı, hastalık kontrol dışı hal alırsa okulların tekrar kapanması söz konusu olabilir” dedi.

ÇAVUŞOĞLU, “BULAŞLAR DERSANE KAYNAKLI”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım çavuşoglu, okullarda 5 öğrencinin ve 2 öğretmenin Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı. Çavuşoğlu, bulaşın okul kaynaklı değil dışarıdan dershane kaynaklı olduğunu açıklayarak, okullarda gerekli tedbirlerin alındığını ve Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun kararları doğrultusunda hareket ettiklerini açıkladı.

GÖKÇEBEL, “GEREKENİ YAPMADILAR”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Tahir Gökçebel,  “Riskin ortadan kalkması için defalarca uyarmamıza rağmen hükümet gerekeni yapmadı. Bulaş temas protokolü olması lazımdı ve bununla vaka görülmesi durumunda neler yapılması gerektiği yönünde standardının olması gerekirdi” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu