KıbrısManşet

Yarım ton kaçak et ele geçirildi

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli bir polis ekibi tarafından Demirhan'da dün öğle saatlerinde gerçekleştirilen operasyonda, sağlıksız koşullarda Güney Kıbrıs'tan getirilen yüklü miktarda muhtelif hayvan eti tespit edildi. Kaçak et operasyonunda tespit edilen zanlı Murat Seyitoğlu tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı

Demirhan’da bir araçta polis tarafından yapılan aramada toplam 500 kilogramın üzerinde gümrüğe beyan edilmemiş kaçak et ele geçirildi.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli bir polis ekibi tarafından Demirhan’da dün öğle saatlerinde gerçekleştirilen operasyonda, sağlıksız koşullarda Güney Kıbrıs’tan getirilen yüklü miktarda muhtelif hayvan eti tespit edildi. Kaçak et operasyonunda tespit edilen zanlı Murat Seyitoğlu tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Ömer Can olayla ilgili bulguları aktardı. Can, huzurda bulunan zanlının 27 Mart 2021 tarihinde, saat 13:30 sıralarında, Demirhan’da zanlı Murat Seyitoğlu’nun kullanımındaki araçta Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli bir polis ekibi tarafından yapılan aramada, gümrüğe beyan edilmemiş, 376.25 kilo kemiksiz sığır eti, 58.80 kilo büyükbaş hayvan iç yağı, 54.85 kilo terp, 63.20 kilo dana kıyması, 32.15 kilo muhtelif domuz eti ve 50 kilo süt tozu tespit edildiğini mahkemeye aktardı.

Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında zanlının gönüllü ifade verdiğini söz konusu etleri Güney Kıbrıs’tan şuan aranmakta olan bir şahsın getirdiği beyanında bulunduğunu söyledi. Polis zanlının ifadesinin teyit tekzip edileceğini ayrıca söz konusu etlerin değer tespiti ve gümrük hesaplaması yapılacağını belirterek aranan bir kişi olduğunu da dikkate alarak soruşturma maksatlı 3 poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Temay Sağer, zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu