EğitimKıbrısManşet

Üniversitelerde karma eğitim dönemi

Üniversiteler, 2020-2021 Güz Döneminde hem online, hem de yüz yüze eğitim vermeye hazırlanıyor

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs nedeniyle geçtiğimiz “2019-2020 Bahar Dönemi” yüz yüze eğitime ara vermek zorunda kalan üniversiteler, “2020-2021 Güz Döneminde” uzaktan (Online) ve yüz yüze eğitimi birleştirip karma eğitime geçerek eğitim vermeye hazırlanıyor.

PANDEMİ KURALLARINA UYMAK ŞARTI İLE EĞİTİM YAPILABİLİR

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun“ Üniversitelerimizin yüz yüze eğitim ihtiyacı duyulan uygulamalı bölümlerinde pandemi kurallarına uymak şartı ile eğitim yapılabilir” kararının ardından üniversiteler öğrencilerin mücbir sebepler nedeni ile derslere katılamaması ihtimali nedeni ile online ve karma sistemleri tercih ettiklerini açıkladı.

KARMA EĞİTİME GEÇECEK ÜNİVERSİTELER

Bakanlar Kurulu ve Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) aldığı kararlar çerçevesinde; Yakın Doğu Üniversitesi, Girne Üniversitesi, Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi, Ada Kent Üniversitesi ve Uluslararası Final Üniversitesi karma eğitime geçeceğini bildirdi.

DAÜ GÜZ DÖNEMİNDE ÇEVRİMİÇİ DERS YAPACAK

Doğu Akdeniz Üniversitesi ise, senato kararı ile dijital destekli çevrimiçi eğitime geçtiğini açıkladı.

20 BİN YENİ KAYIT

Yükseköğrenim Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, geçtiğimiz hafta Haber Kıbrıs WEB TV “Markaj” programında yaptığı açıklamada, “Bu yıl, Türkiye’den 13 bin yeni kayıt aldık. 3 bin KKTC vatandaşı ve 4 bin uluslararası yeni kayıt var. Yani 20 bini bulduk” dedi.

ÖĞRENCİLER BU HAFTA GELMEYE BAŞLAYACAK

Ziya Öztürkler, Ekim ayının ikinci haftasından itibaren öğrencilerin ülkeye gelmeye başlayacağını belirterek, öğrencilerin Türkiye’den; Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Adana üzerinden geleceğini söyledi.

UÇAK BİLETLERİNİN DÜŞMESİ İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR

Öztürkler, az sayıda uçak seferi olduğu için bilet fiyatlarının yüksek olduğuna dikkat çekerek, öğrenciye yönelik charter seferlerin başlamasıyla fiyatların düşeceğini vurguladı.

KARANTİNA ÜCRETLERİNİ DEVLET ÖDEYECEK

Öztürkler, uçak biletlerinin parasını devletin ödemeyeceğini, bunun yerine karantina ücretlerinin karşılanacağını kaydetti. Devletin yanı sıra üniversitelerin de fedakarlık yaptığına dikkat çeken Öztürkler, “Üniversiteler öğrencinin gelebilmesi için burs miktarını artırdı, alacağı ücretler düştü” dedi.

ÜLKE KATEGORİSİNE GÖRE KARANTİNA SÜRESİ BELİRLENECEK

Öztürkler, karantina merkezlerinin hazırlandığını, merkezlerde, Bin 200 karantina odası olduğunu, ülke kategorilerine göre karantina sürelerinin belirleneceğini belirterek, “Odalar, öğrencilerin geldiği ülkenin kategorisine göre, 7 gün ve 14 gün kullanılacak” dedi.

Kaynak: Haber Kıbrıs

Diğer Haberler

Başa dön tuşu