KıbrısManşet

UBP’den kritik parti meclisi toplantısı

Ulusal Birlik Partisi Parti Meclisi, Halkın Partisi’nin koalisyon hükümetinden çekilmesini değerlendirmek ve yol haritası belirlemek için toplandı

Ulusal Birlik Partisi Parti Meclisi, Halkın Partisi’nin koalisyon hükümetinden çekilmesini değerlendirmek ve yol haritası belirlemek için toplandı.

Lefkoşa Elysium Park’ta toplanan parti meclisi hükümet krizinin yanı sıra bir erken genel seçim ihtimalini de masaya yatıracak.

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, son gelişmelerle ilgili bilgi verdi ve “Kritik bir dönemeçteyiz. Hükümet krizi olabilir. Süreci değerlendireceğiz” dedi. Tatar, seçim günü için de koordinasyon çalışması yapacaklarını söyledi.

“SEÇİMLERE MÜDAHALE SÖZ KONUSU DEĞİL”

UBP Parti Meclisi’nin toplanmasıyla birlikte kısa bir basın açıklaması gerçekleştiren UBP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı seçimine müdahale olmadığına vurgu yaptı. Halkın Partisi’nin dün akşamki “koalisyondan çekilme” kararı sonrası, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Parti Meclisi toplandı. UBP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Ersin Tatar, PM toplantısına başlanmadan önce kısa bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ortak olarak gerçekleştirdiği basın açıklamasında, Kapalı Maraş’ın açılımı ve ‘Asrın Projesi’ olarak nitelendirilen su projesi hakkında konuşarak “Bunlar bazı kesimi rahatsız etti ve seçime müdahale var dendi, müdahale söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı.

Pandemi döneminde yaşanan zorlukları ve karantina sistemi ile Covid-19 da vaka sayısının artmasının önlendiğini de belirten Başbakan Tatar, “Sorumluluklarımızın bilincindeyiz ve mücadelesi zor bir süreci çok iyi yönettiğimizi düşünüyorum” dedi.

Saat 17.00’de başlayan parti meclisinin ardından UBP Genel Başkanı Ersin Tatar’ın açıklama yapması bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu