KıbrısManşetSiyasetSürmanşet

UBP’de güvenoyu sancısı!

GIYNIK Gazetesi'nin UBP içerisindeki kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, Saner hükümetinde görev almayı bekleyen, kabine dışına itilen, ve dışarda kalan bazı vekillerin, UBP-DP-YDP hükümeti kabinesinden memnun olmadıkları öğrenildi. Söz konusu vekillerin güven oylamasına katılmamayı dahi gözden geçirdikleri konuşuluyor

GIYNIK ÖZEL

Ersan Saner Başbakanlığında, Ekim 2021’de erken seçim şartıyla, 10 aylık bir süre için kurulan UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinin kabinesi sadece topluma değil, hem koalisyon ortaklarına, hem kabinede yer alan bakanlara, hem kabine dışında kalan vekillere hem de Ulusal Birlik Partililere sürpriz oldu.

Halkın Partisi’nden istifa eden 3 vekilin desteğiyle güvenoyu sorununu aşan ve rahat bir nefes alan koalisyon ortakları, şimdi de UBP içerisindeki gerginlik nedeniyle yeni bir güvenoyu sıkıntısının eşiğinde.

Saner’in kabinesi ülkede ve UBP içerisinde memnuniyetle karşılanmadı. Kabinede yer alan UBP’li bazı bakanların görev yaptıkları bakanlıkların değiştirilmesi ve bazı vekillerin kabine dışında kalması tepki gördü.

Öte yandan kabine dışında kalan vekillerin ciddi rahatsızlıkları olduğu, hatta koalisyon hükümetinin güven oylamasına dahi katılmamayı düşündükleri de siyasi kulislerde dolaşan iddialar arasında.

GIYNIK Gazetesi’nin UBP içerisindeki kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, Saner hükümetinde görev almayı bekleyen, kabine dışına itilen, ve dışarda kalan bazı vekillerin, UBP-DP-YDP hükümeti kabinesinden memnun olmadıkları öğrenildi. Söz konusu vekillerin güven oylamasına katılmamayı dahi gözden geçirdikleri konuşuluyor.

Başbakan Saner tarafından dün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sunulan ve açıklanan UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinin kabinesinin parti içindeki dengeler gözetilmeden oluşturulduğunu düşünen hatırı sayılır bir kesim var.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu