KıbrısManşet

Türkiye’siz asla adım atmam

Cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar Hürriyet Gazetesi'ne konuştu

 

Cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar Hürriyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

Doğu Akdeniz ve Türkiye’nin garantörlüğünün öne çıktığı röportajda aday Ersin Tatar, Türkiye’siz adım atmayacağını vurguladı.

Seçildiği takdirde her adımı Türkiye ile atacağını aktaran Tatar’ın röportajının tamamı;

“KKTC’de pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin favori adayı Başbakan Ersin Tatar, Hürriyet’e önemli açıklamalarda bulundu. “Mavi Vatan ve Doğu Akdeniz mücadelesinde Türkiye ile uyumlu bir cumhurbaşkanı çok önemli” diyen Tatar, “Seçilirsem her adımımı Türkiye ile atacağım, Rumlarla federasyon öldü, bundan sonra iki egemen devlet ya da konfederasyonu görüşürüm” diye konuştu.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, seçimlere sayılı günler kala, Girne’deki evinde Hürriyet’e gündeme dair konuları değerlendirdi. Tatar’ın açıklamaları şöyle: “Benim pozisyonum çok net ve belli. Doğu Akdeniz’de, Mavi Vatan konseptinde Türkiye ile ortak mücadele vereceğiz. Rumların tek başına, Kıbrıs etrafındaki zenginliklerde Türkiye ve Kıbrıs Türkleri’ni dışlayacak anlaşmalara asla izin vermeyeceğiz. Haritaya baktığınız zaman Ege’den başlayarak Kıbrıs da dahil İskenderun Körfezi’ne kadar bu bölge Türk gölüdür. Türkiye’nin Libya ile yaptığı deniz yetki sınırlandırma anlaşmasıyla yeni bir süreç başladı ve Rum-Yunan ikilisine önemli cevap oldu.

AKDENİZ HATA KALDIRMAZ

Doğu Akdeniz’de tüm oyunlar Türkiye’ye karşı oynanıyor. Kıbrıs Adası, Türkiye’nin yanında küçük bir yer, ama Atatürk de, “Bu adaya dikkat edin düşman elinde olursa ikmal yolumuz kapanır” uyarısında bulunmuştu. Kıbrıs’ı kaptırmak Türkiye’yi Anadolu’ya hapsetmek demektir. Konu sadece bölgedeki enerji kaynakları değil, ulaşım, ikmal ve deniz suları da önemli hale geldi. Doğu Akdeniz politikası hata kaldırmaz. KKTC’de Türkiye ile uyum ile çalışabilecek, milli şuur ve değerleriyle tarihi sorumluluklarının bilinci içinde kaleyi tutacak bir cumhurbaşkanı çok önemli.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu