KıbrısManşetSporTürkiye

Türk A Milli Takımının Dünya Kupası elemelerindeki rakiplerinin analizi

Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası öncesi eleme grupları belli oldu. A Milli Futbol Takımı'nın 2. torbadan dahil olduğu grupta Hollanda, Norveç, Karadağ, Letonya ve Cebelitarık yer aldı

Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası öncesi eleme grupları belli oldu. A Milli Futbol Takımı’nın 2. torbadan dahil olduğu grupta Hollanda, Norveç, Karadağ, Letonya ve Cebelitarık yer aldı.

A Milli Takım’ın grupta asıl rakibi Hollanda ve Norveç olarak görülüyor. Gruptaki takımlardan Karadağ 2007 yılında, Cebelitarık ise 2013 yılında FIFA üyeliğini aldı. A Milli Takım’ın Letonya ile ilgili iyi anıları bulunmuyor. İşte rakiplerimizin analizi…

RYAN BABEL’Lİ HOLLANDA – G Grubu’na 1. torbadan gelen Hollanda, Dünya Kupası’nda 3 kez final oynamasına karşın bu kupayı müzesine götüremeyen nadir ülkelerden birisi. FIFA dünya sıralamasında 14. sırada yer alan Hollanda’nın teknik direktörlüğünü, daha önce Galatasaray forması da giyen Frank de Boer yapıyor. Kadrosunda Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs De Ligt (Juventus), Stefan de Vrij (İnter), Frenkie de Jong (Barcelona), Memphis Depay (Lyon), Wijnaldum (Liverpool) ve Donny van de Beek (Manchester United) gibi yıldız isimleri barındıran Hollanda’nın kadrosunda, Galatasaray’da oynayan Ryan Babel de yer alıyor. Dünya Kupası’nda 3 kez final oynayan Hollanda, 1974’te Batı Almanya’ya, 1978’de Arjantin’e ve 2010’da İspanya’ya kaybetmişti.

Hollanda Teknik Direktörü Frank de Boer ilk açıklamasında “İlk maçımızı Türkiye ile deplasmanda oynamak isterim. İlk maçımızı onlarla oynarsak, maç büyük ihtimalle seyircisiz olur, bu da işimize gelir.” dedi. Öte yandan A Milli Takımımızın rakiplerinden Hollanda’da teknik direktör Frank de Boer’in yardımcılığına Ruud van Nistelrooy getirildi

GÜÇLÜ RAKİP NORVEÇ – G Grubu’na 3. torbadan katılan Norveç, 1938, 1994 ve 1998 yıllarında Dünya Kupası’nda boy gösterdi. Son dönemde gösterdiği performansla dikkat çeken Norveç, kadrosunda önemli oyuncular barındırıyor.

Norveç’in hücum hattını Trabzonspor’da gösteridği performans ile Leipzig’e transfer olan Sörloth ile Borussia Dortmund forması giyen Erling Haaland oluşturuyor. Lars Lagerback’ın teknik direktörlüğünü yaptığı takımda Galatasaray forması giyen Omar Elabdellaoui ve Martin Linnes de kadroya giren isimler. 2016 ve 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na play-offlarda veda eden Norveç, Uluslar Ligi’nde grubunu ikinci sırada tamamlamayı başardı.

A Milli Takım’ı değerlendiren Alexander Sörloth, “Türkiye’de oynamak artık benim için evimde oynamak gibi. Türkiye Milli Takımı ile oynayacağımız maçları sabırsızlıkla bekliyorum.” ifadelerin kullandı.

LETONYA TÜRKİYE’Yİ ELEMİŞTİ – Tarihinde Dünya Kupası’nda mücadele etmeyen Letonya, Avrupa Şampiyonası’na ise 1 kez katılma başarısı gösterdi. EURO 2004’e katılarak tarihindeki en büyük başarıya imza atan Letonya, bu turnuvaya da A Milli Takım’ı eleyerek gitmişti.

Letonya ile bugüne kadar resmi maçlarda 4 kez karşı karşıya gelen Ay-yıldızlılar, bu mücadelelerde 1 mağlubiyet ve 3 beraberlik aldı. 39 yaşındaki Dainis Kazakevics’in teknik direktörlüğünü yaptığı Letonya, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ni 3 puanla tamamlamıştı. Takımın en önemli isimleri Ukrayna ekiplerinden Oleksandriya forması giyen Kaspars Dubra ve İsviçre’nin Sion ekibinde oynayan Roberts Uldrikis.

KARADAĞ İLE 2 MAÇ YAPTIK – Karadağ uluslararası ilk maçını 24 Mart 2007 tarihinde Macaristan ile oynadı. 2010, 2014 ve 2018 Dünya Kupası Elemeleri’nde mücadele eden Karadağ, bu eşleşmelerde gruplardan çıkmayı başaramadı. Karadağ. A Milli Takım ile bugüne kadar 2 kez hazırlık maçında karşı karşıya gelirken ilk maçı Ay-yıldızlılar 1-0 kazandı. 2018’da oynanan karşılaşma ise 2-2’lik eşitlikle sonuçlandı.

Bosna Hersekli 63 yaşındaki Faruk Hadzibegic’in çalıştırdığı Karadağ’ın kadrosundaki en önemli isimler ise Atletico Madrid forması giyen Stefan Savic, Lazio’da oynayan Adam Marusic ve Monaco’da forma giyen Stevan Jovetic. TFF 1. Lig’de mücadele eden Samsunspor’da oynayan Vukan Savicevic de Karadağ Milli Takımı forması giyen isimler arasında yer alıyor.

CEBELİTARIK SADECE 2 GOL ATTI – Uruguay’lı 63 yaşındaki Julio Ribas’ın çalıştırdığı Cebelitarık, futbolun yeni takımlarından… İlk milli maçını 1923 yılının nisan ayında İspanya ile yapan ve bu tarihten sonra da çeşitli organizasyonlarda yer alan Cebelitarık, FIFA ve UEFA üyesi olmadığı için Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası’nda yer alamamıştı. İlk olarak 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde mücadele eden Cebelitarık, elemeleri geçememişti. 10 maça çıkan takım, kalesinde 56 gol görürken 2 kez gol sevinci yaşadı.

İTFAİYECİDEN MANAVA KADAR HERKES VAR – Gruptaki ilk maçında Polonya’ya 7-0 kaybeden ekibin kadrosundaki oyunculardan sadece 2’sinin mesleğinin futbolculuk olması dikkat çekiyor. Kaleci Jordan Perez itfaiyeci, Joseph Chipolina tezgahtar, Ryan Casciaro ve Lee Henry Casciaro polis, Roy Chipolina gümrük memuru görevini yürütüyordu. Diğer futbolcular da kasap, manav gibi çeşitli meslek gruplarına dahil isimlerdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu