EğitimKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Tufan Erhürman: Gençler, öğretmenler, aileler yarın ne yapacaklarını bilemez hale getirildi

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, yüz yüze eğitim konusunun bir muammaya dönüştüğünü ifade ederek, “Bir kez daha insanlar birbirine düşürüldü. Gençler, öğretmenler, aileler yarın ne yapacaklarını bilemez hale getirildi. Bir öyle, bir böyle söylediğiniz için...” dedi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya üzerinden ‘Yarın yüz yüze eğitim başlıyor mu?’ başlığı altında bir açıklama yaptı.

Ehürman, “Pandemi döneminde eğitimde ciddi bir açık oluşmadığını, fırsat eşitliğinin daha da fazla zedelenmediğini söyleyeni duymadım. Bir an önce uygun koşulları sağlayıp yüz yüze eğitime başlamamızın gereksiz olduğunu iddia edeni de duymadım. Peki nasıl oldu da üzerinde herkesin uzlaştığı bir konuda yarın yalnızca 12. sınıflarda başlaması planlanan yüz yüze eğitim konusunda bile ne yaşanacağını bilemez duruma geldik?” diye sordu.

Hükümetin ilk önce aşılama tamamlanmadan yüz yüze eğitimin başlamayacağını ilan ettiğine dikkat çeken Erhürman, ardından ise aşılamada öğretmenlere öncelik verilmemesini kimsenin tasvip edemeyeceği cümlelerle gerekçelendirildiğini söyledi.

Öte yandan, kendi kendini yalanlarcasına, bu işe aşılama tamamlanmadan başlanacağının ilan edildiğine dikkat çeken CTP Genel Başkanı Erhürman, “Bunun üzerine sendikalar aşılama olmadan yüz yüze eğitime başlamayacaklarını açıkladı. KTTB yüz yüze eğitimin başlaması gerektiğini bilimsel gerekçelerle ortaya koydu…” ifadelerini kullandı.

Erhürman, “Ve sonuç: Herkesin üzerinde hemfikir olduğu bir açılım dahi yönetsel beceriksizliklerle bir muammaya dönüştü” diyerek, şöyle devam etti:

“Dahası, bir kez daha insanlar birbirine düşürüldü. Gençler/öğretmenler/aileler yarın ne yapacaklarını bilemez hale getirildi. Bir öyle, bir böyle söylediğiniz için… Hükümet içinde koordinasyonu sağlayamadığınız için… İlgili kesimlerle istişare ederek, uzlaşma sağlayarak karar almayı/açıklama yapmayı bir türlü beceremediğiniz için… İşin özeti: Bir kez daha… Yönetmediğiniz için!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu