GenelKıbrısManşetSiyaset

Toksöz: Bu krizin bedelini iktidardan yana olmayanlar ödeyecek

Halkın Partisi Genel Koordinatörü Savaş Toksöz sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaparak, dün yaşanan siyasi gelişmelere eleştiri getirdi

GIYNIK SOSYAL MEDYA

Halkın Partisi Genel Koordinatörü Savaş Toksöz sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaparak, dün yaşanan siyasi gelişmelere eleştiri getirdi.

Bu durumdan demokrasinin zarar gördüğünü vurgulayan Toksöz, gün sonunda herkesin demokrasinin gördüğü zarardan olumsuz etkileneceğini savunarak, mali krizin aşılsa dahi ekonomik krizin bu şekilde aşılamayacağını belirtti. Ayrıca Toksöz paylaşımında, mevcut durumun küçülmeye neden olacağını ve bunun bedelini iktidardan yana olmayanların ödeyeceğini belirtti.

Toksöz’ün paylaşımının tamamı şu şekilde:

“İstifa eden 3 vekilin kendi şahsi değerlendirmelerine saygım vardır. İkisi ile işim dışında bir ilişkim olmadı. Ne saygısızlık ettim ne de bir acı laflarını duydum. Mesut ile bir dostluğum, karşılıklı bir sevgi bağım olduğuna hep inandım. Bu yüzden de çok üzgünüm. Allah yolunu açık etsin. Ne kendisine ne de ailesine bir acı lafım yoktur ama elbette siyasi değerlendirmemi yapacağım.

Uzun süredir bütçe, kriz, ekonomi konuları üzerinden bir gerilme ve bunların kötü olmasının fazla demokrasiden kaynakladığını ima eden yorumlara tanık oluyoruz. Her şeyden önce istikrar derken fikirlerin öldüğü, hepimizin ekonominin çarklarına köle olduğu bir düzene zemin hazırlayanlar iyi bir ekonomi için iyi çalışan bir demokrasi şartının başta geldiğini unutmuşa benziyorlar.

Fikirler hatta küçük partiler kötüdür derken yine demokrasiye kısa devre yapılmasını seyrettik.
Peki neye kapı aralandığını biliyor muyuz?

Demokrasi treni ne zaman rayından çıktıysa misliyle zarar gören bu halk, yine zarar görecek. Bence zor ama maliye krizini aşsalar dahi ekonomik krizi aşamayacaklar.

Peki bu ekonomik kriz neye yol açacak?

Partileri küçültecek.

Buna nasıl tedbir alacaklar?

Halkın Partisi gibi küçülme pahasına hepimize ait olan kamu kaynaklarını koruyacaklar mı?
Bence koruyamayacaklar. işte o vakit krizin bedelini herkes ödemeli diyenler görecek ki bu krizin bedelini iktidardan yana olmayanlar ödeyecek.

Daha başka vahim adımlar da atacaklardır. Hepsini buraya listelemenin de bir anlamı yoktur ama şunu not etmekte fayda vardır; bu iktidarın yapacağı iyilerden ve kötülerden, buna yol açanlar da sorumludur.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu