KıbrısManşet

“Tatar’ın Kıbrıs Konusu’nda bilgisi yok”

CTP'li Şahiner: "Kıbrıs sorunu Cumhurbaşkanı Tatar'ın çapının üstünde" açıklamalarıyla Cumhurbaşkanı Tatar'a sert eleştirilerde bulundu

GIYNIK ÖZEL

Nisan ayında yapılması beklenen 5+BM toplantısında Türk tarafının “iki devletlilik” tezini masaya taşıyacak olması konusunda destekler ve eleştiriler gelmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda sürekli olarak federasyon tezinin asla görüşülmeyeceğini ve federasyonun yalnızca bir masal olduğunu belirtmesi, federasyon tezini savunan partilerce şiddetle karşılanmaya devam ediyor.

5+ BM toplantısı ve bundan sonra konuşulacağı söylenen iki devletlilik konusu ile ilgili Cumhuriyetçi Türk Partisi(CTP) Milletvekili Salahi Şahiner’den de dikkat çeken bir yorum geldi.

Katıldığı bir TV  programında Mine İçsel’in konu ile ilgili sorusunu yanıtlayan Şahiner, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Kıbrıs konusunda bilgi sahibi olmadığını söyleyerek başladığı cümlelerine şöyle devam etti;

“Sayın Tatar seçildikten sonra önümüzde 5 yıl kadar kayıp bir yıl olacağını söylemiştim. Önümüzdeki 5 yıl boyunca Kıbrıs Konusu’nda bir ilerleme olmayacak. Çünkü bu zihniyet, bu beceriksiz yapı çözüm konusunda tek bir adım bile atamayacak. “Federasyon masalına kanmayacağız” diyor. Sayın Tatar’a sormak istiyorum federasyonun ne demek olduğunu bana bir açıklasın. Sayın Tatar’ın çapının üzerindedir bu konu. Tatar, Kıbrıs’ı tanıtacaksa aklında ne gibi bir çözüm var çıksın açıklasın. Kendisinin bu konu üzerinde yeterince bilgi sahibi olduğunu düşünmüyorum. Yaptığı açıklamalardan bunu anlıyorum. Ekibinin de yaptığı açıklamalardan bilgi sahibi olmadıklarını anlıyorum. Bizi uluslararası hukuk önünde rezil kepaze edecekleri  4 yıl 9 ay daha var”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu