DünyaGüney KıbrısKıbrısManşetSiyasetTürkiye

Tatar: Türk oğlu Türküm

Ersin Tatar, seçimlerin ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı görevi süresince Türkiye ile istişare içinde hareket edeceğini belirten Tatar, “Kıbrıs Türk halkının çıkarlarını korumak için Türkiye’yle olan ilişkilerimizi sürecek. Türkiye’nin garantörlüğü devam edecek

Ersin Tatar, seçimlerin ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı görevi süresince Türkiye ile istişare içinde hareket edeceğini belirten Tatar, “Kıbrıs Türk halkının çıkarlarını korumak için Türkiye’yle olan ilişkilerimizi sürecek. Türkiye’nin garantörlüğü devam edecek. Kktc var olacak. Kuzey’de daimi bir devlet mutlaka olacak. Bu saatten sonra halkımızın hak ve çıkarını korumak için Rum tarafıyla ancak bu çerçevede bir diyalog süreci başlayacak” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti halkına selamlarımı, sevgi ve hürmetlerini gönderen Tatar, “Biz vefalı insanlar olarak, Türkiye’nin desteğini ve Türkiye’nin burada yaptığı fedakarlıkları her zaman biliyoruz, hatırlıyoruz. Bu vatanı yaşatmak için, Kuzey Kıbrıs adı üstünde Türk Cumhuriyeti’ni daha güçlü kılmak için, elimizden geldiği kadar mücadele vereceğiz. Türkiye’nin desteği çok önemlidir ve dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti halkının da bizlere olan bağlılığı, sevgisi ve desteğini hiç unutmuyoruz, unutmayacağız” diye konuştu.

Ben Türk oğlu Türk’üm

Tatar açıklamasında şunları kaydetti:

“Buradaki muhalifler de benimle ilgili ‘Türkiye’nin adamı’ şeklinde şeyler söyledi. Onlara cevabım şudur, “Ben Türkiye’nin adamı olmaktan gurur duyarım. Ben Türk oğlu Türk’üm. Netice itibariyle Türkiye’nin bölgedeki menfaat ve çıkarları KKTC’yi de güçlü kılıyor. Biz Türkiye’nin desteğini alarak bugünlere geldik. Bundan sonra da bu devam edecek” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu