EkonomiGüney KıbrısKıbrısManşetSürmanşetTürkiye

Tanlı: Öz sermayesi güçlü olan ayakta kalır

GIYNIK aracılığıyla yatırımcılara çağrı yapan Emtan Construction direktörü Ragıp Tanlı, yatırımcıların güvenilir ve öz sermayesi güçlü firmalarla çalışması tavsiyesinde bulundu

GIYNIK aracılığıyla yatırımcılara çağrı yapan Emtan Construction direktörü Ragıp Tanlı, yatırımcıların güvenilir ve öz sermayesi güçlü firmalarla çalışması tavsiyesinde bulundu

GIYNIK ÖZEL

Ülkedeki inşaat sektörünün pandemi dönemi ve pandemi dönemi öncesini değerlendiren Emtan Construction direktörü Ragıp Tanlı, Sağlık Bakanlığı’nın pandemi dönemini başarılı bir şekilde yönettiğini vurguladı. Tüm dünyanın küresel bir salgınla mücadele ettiğine dikkat çeken Tanlı, “En kısa sürede normal yaşantımıza dönmeyi temenni ediyorum. Bu süreç diğer sektörler gibi, ülkenin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi. Yabancı yatırımcılar bu süreçte ülkemize gelemedi, biran önce bu soruna bir çözüm formülü bulmamız ve elbirliğiyle bu dönemi atlatmamız gerekiyor” dedi.

“PANDEMİ ÖNCESİNDE DE SORUNLAR VARDI”

Pandemi dönemi öncesince de sektördeki her şeyin güllük gülistanlık olmadığını, yatırımcıların sürekli bürokratik engellere takıldığını ve bezdirildiğini kaydeden Tanlı, “Bu durum satışlarımızı olumsuz yönde etkiliyor, tapuları sahiplerine teslim etme sürecini hızlandırabilmeliyiz” şeklinde konuştu. Kuzey Kıbrıs genelinde, özellikle de Girne bölgesinde yabancıların askeri üslere yakınlığına göre mal edinebilme şartlarının çok katı olması sebebiyle yaşanan sıkıntıların sektöre çok ciddi bir zarar verdiğine değinen Ragıp Tanlı, bu sıkıntıların çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

“ÖZ SERMAYESİ GÜÇLÜ FİRMALARLA ÇALIŞIN”

GIYNIK aracılığıyla yatırımcılara da çağrı yapan Tanlı, yatırımcıların güvenilir, öz sermayesi güçlü firmalarla çalışması tavsiyesinde bulunurken, 2021 yılının 2. Çeyreğine kadar ülkemizde ve dünyadaki yaşamın normale dönebileceği beklentisi içinde olduğunu ifade ederek, yabancı yatırımcıları covid-19 salgınının en iyi şartlarda yönetildiği ve en az hasarla sürdürüldüğü ülkemizde yatırım yapmaya davet etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu