EkonomiGüney KıbrısKıbrısManşetSiyasetSürmanşet

Taçoy: “Nasıl bir KKTC istediğimize bir an önce karar vermeliyiz”

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy katıldığı TV programında bir an önce ne olacağına karar verilmesi ve bazı şeylerin kabullenilmesi gerektiğini dile getirdi

GIYNIK ÖZEL

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Genç TV’de ‘Er Meydanı’ programına konuk olarak önemli açıklamalarda bulundu.

İcraat hükümeti kurulabileceğini belirten Taçoy, “UBP-CTP hükümeti kurulabilir veya UBP-HP hükümeti devam edebilir” dedi. UBP ile CTP arasında ciddi bir kan uyuşmazlığı olduğunu ve rekabetçi unsurların da beraberinde geleceğini dile getiren Taçoy, “Tezat var ancak eğer UBP-CTP hükümeti kurulursa toplumsal olarak büyük bir birliktelik sağlanır” diye konuştu.

Doğu Akdeniz’de soğuk savaşın seyrettiği aşikar olduğunu dile getiren Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, “Toprak tavizi konusuyla Maraş ne olacak? Bunların bir an önce konuşulması gerek. Muz Cumhuriyeti mi yoksa dik duran KKTC’yi mi tercih edeceğiz? 50 yıl daha bu işin böyle sürmesini istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Taçoy, “Sayın Mustafa Akıncı hiç bu kadar oy almamıştı. Akıncı’nın bu kadar fazla oyu olmamıştı. Seçimlerin tümüne bakıp inceleyebilirsiniz. Peki Akıncı’ya giden oylar kimdi? Yine sağdaki adayı beğenmeyen, yine sağ kesime destek veren kesimdi. Bu bariz bir şekilde görülüyordu” dedi.

“SAYIN AKINCI İLE TÜRKİYE’NİN ARASI CRANS MONTANA’DAN BU YANA İYİ DEĞİL”

Taçoy, “Sayın Akıncı ile Türkiye’nin arası Crans Montana’dan bu yana iyi değil. Yani bugün olan bir durum değil bu. Akıncı, Türkiye tartışmaları bugün başlayan bir durum değildir ve bu bir birikimdi” ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu