EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Taçoy: Annemin karnından bakan olarak doğmadım

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, kurulacak olan UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nde YDP’ye verileceği söylenen Ekonomi ve Enerji Bakanlığıyla ilgili, yeni bakana bir tavsiyede bulunarak, “Yeni bakan mart ayına kadar elektrik ücretlerine zam yapmasın” dedi

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, kurulacak olan UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nde YDP’ye verileceği söylenen Ekonomi ve Enerji Bakanlığıyla ilgili, yeni bakana bir tavsiyede bulunarak, “Yeni bakan mart ayına kadar elektrik ücretlerine zam yapmasın” dedi.

Hasan Taçoy, “Markaj” programında Ali Baturay’ın sorularını yanıtladı.

“EKONOMİ BAKANLIĞI İLE ÇALIŞMA BAKANLIĞI’NI YDP İLE DP ÖZELLİKLE İSTEMİŞ OLABİLİR”

Şu anda kendisinin yürüttüğü bakanlığın kurulacak olan UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nde YDP’ye verilecek olmasının kendisi açısından sorun olmadığını, başka herhangi bakanlık verilmemesi ihtimalini de sorun etmediğini belirten Taçoy, “Annemin karnından bakan olarak doğmadım” dedi.

Genel kurulda başkanlığa aday olan ve ikinci turda adaylıktan çekilen Faiz Sucuoğlu’nun ve kendisinin tuttuğu bakanlıkların yeni hükümet ortaklarına verilecek olmasını da değerlendiren Taçoy,  Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı’nı YDP ile DP’nin özellikle istemiş olabileceğini, bu bakanlıkların küçük ortaklara verilmesinin kendisini veya Faiz Sucuoğlu’nu cezalandırma gibi algılamamak gerektiğini kaydetti.

Hasan Taçoy, “Annemin karnında bakan doğmadım. Yeni seçilen vekiller bile benden daha uzun bakanlık yaptı. YDP’de Genel Başkan Erhan Arıklı’nın enerji konusunda hassasiyeti ve DP’nin Çalışma Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı ısrarı nedeniyle böyle bir taleple gelmiş olabilirler. Ne görev verilirse yaparım” dedi

“GÖREV VERİLİRSE GENEL SEKRETERLİK YAPARIM”

Her türlü parti içinde görevi yapmanın da kendisi için önem taşıdığını, genel sekreterliğin de bu görevlerden olduğunu, parti meclisinin uygun görmesi halinde seve seve yapabileceğini belirten Taçoy,  Mecliste de birçok yasanın hazırlanmasında emekleri olduğunu, komitelerde seve seve çalışabileceğini vurguladı.

“ELEKTRİK ÜCRETLERİNİ, ARTIRMADIM DİYE HEDEF OLDUM”

Hasan Taçoy, bu kriz günlerinde topluma yük olmaması için elektrik ücretlerini artırmamasını bile bazı kesimlerin istismar ettiğini belirterek, “Elektrik kurumunda zam yapmadım diye hakkımda mecliste soruşturma istediler ve beni Ombudsman’a şikâyet ettiler” dedi.

Taçoy, kurulacak olan UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nde YDP’ye verileceği söylenen Ekonomi ve Enerji Bakanlığıyla ilgili, yeni bakana bir tavsiyede bulunarak, “Yeni bakan mart ayına kadar elektrik ücretlerine zam yapmasın” dedi

Diğer Haberler

Başa dön tuşu