KıbrısManşet

Suriyeli mülteciler ve insan kaçakçılığı ile suçlanan 2 kişi 3 gün tutuklu kalacak

Yenierenköy-Dipkarpaz arasındaki mevkide tespit edilen 2’si çocuk toplam 20 Suriye uyruklu mültecinin 18’i için gıyaplarında tutukluluk süresi temin edilirken, insan kaçakçılığı suçlaması ile tutuklanan taksici Abdülkadir Günay ve üniversite öğrencisi Ömer Onurcan mahkeme huzuruna çıkarıldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın aldığı ihbar üzerine polis ekipleri ile ortaklaşa düzenlenen operasyonda Yenierenköy-Dipkarpaz köyleri arasındaki sahil şeridinden kanunsuz olarak ülkeye giriş yaptığı tespit edilen ve aralarında 3 ve 5 yaşlarında çocukların da bulunduğu, 20 Suriye uyruklu mülteci İskele bölgesinde karantina altına alındı.

Söz konusu mültecileri karşılamak amacı ile olay yerinde tespit edilerek suçüstü tutuklanan taksici Abdülkadir Günay ve üniversite öğrencisi Ömer Onurcan bugün İskele Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılırken, 20 mültecinin 18’i için gıyaplarında gerçekleştirilen tutukluluk müracaatı sonucunda tüm zanlılar için 3’er gün tutukluluk süresi temin edildi.

Polis mahkemede aralarında 3 ve 5 yaşlarında ayrıca 16 yaşından küçük 2 de erkek çocuk ile 2’si kadın toplam 20 mültecinin 8 metrelik Zodyak sürat teknesi ile ülkeye Mersin’den geldiklerini açıkladı.

Polis Suriyeli mültecilere bugün PCR testi yapılacağını açıklarken, insan kaçakçılığı suçlaması ile bağlantısı olduğu tespit edilen 1 kişinin daha arandığını açıkladı.

SUÇÜSTÜ TESPİT EDİLDİLER

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Remzi Şenkurt mahkemede verdiği ifadesinde, 6 Kasım tarihinde saat 22:40 sıralarında Yenierenköy-Dipkarpaz arasında bulunan mevkiden aralarında yaşları 3 ve 5 olan iki çocuk ile birlikte 18 Suriyeli mültecinin 8 metrelik Zodyak türü sürat teknesi ile gelerek ülkeye giriş yaptıklarının tespit edilip tutuklandıklarını açıkladı.

Aynı bölgede söz konusu mültecileri karşılamak için hazır bulunan Abdülkadir Günay ve Ömer Onurcan’ın suçüstü tespit edilip tutuklandığını ifade eden Şenkurt, zanlıların poliste ifade verdiğini ve beyanlarının söz konusu mülteciler için olay yerinde oldukları yönünde olduğunu ve suçla bağlantısı olduğu tespit edilen 1 kişinin de arandığını açıkladı.

Polis memuru Şenkurt, zanlıların ifadelerinde kendilerini oraya yönlendiren bir şahsın olduğunu ancak kendilerinin mülteci alacaklarından haberdar olmadığını söylediğini açıkladı. Zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın yeni başladığına dikkat çeken Şenkurt, karantina altında oldukları için mahkeme huzuruna çıkarılamayan 18 mülteci ve  Abdülkadir Günay ile Ömer Onurcan’ın 3’er gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu