KıbrısManşet

Sınıflar dezenfekte edilirse, seçim eğitime engel olmaz

Sandıkların özellikle okullara kurulacak olması ve Pazar günü binlerce vatandaşın girip çıktığı sınıflarda ertesi günü binlerce çocuğun eğitim alacak olması, çocuklarını okula gönderecek olan velilerde endişeye neden oldu

GIYNIK ÖZEL-Zeynep Uyar

11 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi için, binlerce vatandaş sandıkların kurulduğu alanlara gidip oy kullanacak. 12 Ekim Pazartesi günü ise ortaokul ve liseler dâhil olmak üzere ilköğretim, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitime başlanacak. Sandıkların özellikle okullara kurulacak olması ve Pazar günü binlerce vatandaşın girip çıktığı sınıflarda ertesi günü binlerce çocuğun eğitim alacak olması, çocuklarını okula gönderecek olan velilerde endişeye neden oldu. Veliler, salgın hastalık riskinin olduğu bu dönemde seçimlerin hemen ertesinde çocuklarını okula gönderip göndermeme konusunda kararsız kaldı.

DEZENFEKTE İŞLEMİ YAPILACAK”

Velilerin kafasındaki soru işaretlerine yanıt arayan GIYNIK, konuyla ilgili Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ve Lefkoşa Devlet Hastanesi Eski Başhekimi Doktor Bülent Dizdarlı’nın görüşlerine başvurdu.
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, hem seçimden önce hem de seçimin ardından sandıkların kurulacağı tüm alanlarda belediyeler tarafından dezenfekte işlemi yapılacağını GIYNIK Gazetesine açıklarken, Dr. Bülent Dizdarlı, öğrenciler okula girmeden en geç 6 saat önce dezenfekte işleminin yapılmış olması gerektiğinin altını çizerek, gerekli dezenfekte işleminin yapılması halinde herhangi bir risk bulunmadığını vurguladı.

“BELEDİYELER OLARAK GÖREVİMİZİ YAPACAĞIZ”

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı GIYNIK’a yaptığı açıklamada, özellikle okullar başta olmak üzere sandıkların kurulacağı tüm alanların dezenfekte edileceğini belirtti. Seçim öncesi ve sonrasında da dezenfekte işleminin yapılacağını belirten Harmancı, okulların ertesi gün gönül rahatlığıyla açılabileceğini ifade etti.

“OY SAYIMININ SAAT KAÇTA BİTECEĞİ ÖNEMLİ”

GIYNIK’a konuşan Lefkoşa Devlet Hastanesi Eski Başhekimi Doktor Bülent Dizdarlı da okullar açılmadan en geç 6 saat önce dezenfekte işleminin yapılması halinde, okulların açılmasında herhangi bir problem olmadığını ve sağlık açısından bir endişe duyulmasına gerek olmadığını belirtti. Dizdarlı, oy sayımının saat kaçta biteceğinin önemli olduğunu ve ona göre bir prosedür uygulanması gerektiğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu