EğitimEkonomiKıbrısManşet

Serhat Akpınar’dan GIYNIK Medya’ya ziyaret

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, GIYNIK Medya’ya ziyaret gerçekleştirdi


Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, GIYNIK Medya’ya ziyaret gerçekleştirdi. GIYNIK Medya Genel Yayın Yönetmeni Bilbay Eminoğlu ile bir araya gelen Akpınar, GIYNIK Medya’nın basın ve medya sektörüne yeni bir renk ve soluk kattığına ve ivme kazandırdığına dikkat çekerek, GIYNIK ekibini başarıları çalışmalarından dolayı kutladı.

Ziyarette GIYNIK Gazetesi’ne özel ve samimi değerlendirmelerde de bulunan GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, üniversitelerin yüz yüze eğitim için hazır olduğuna vurgu yaparak, “Farklı senaryolara göre projeler hazırladık. Öğrenci Dostu Ada projesi hayata geçmiş olsaydı, güvenli ada sloganıyla yola çıkarak bu durumu lehimize çevirebilirdik” diyerek, “Keşke geçtiğimiz yıl Ekim ayında 3 günlük karantinasız girişler yerine öğrencilerin ülkeye gelişi sağlanmış olsaydı” şeklinde konuştu.

“İÇİM HALEN BURUK”

Devlete devredilen hastane projesi konusunda içinin halen buruk olduğunu söyleyen Serhat Akpınar, “Yüzde 65’i tamamlanmış hastaneyi 18 Milyon TL’ye devrettik ve hastanenin tamamlanması için 54 milyon TL’ye daha ihtiyaç var. Hastane projesinin hayata geçmesi için yıllardır mücadele ettik fakat Vakıflar İdaresi’nin acımasızlığıyla karşı karlıya kaldık. İnanıyorum ki bu hastane en yakın zamanda tamamlanacak çünkü Girne halkının bu hastaneye çok ihtiyacı var” dedi.

“HASTANE PROJESİNİN HAYATA GEÇMESİ BEKLENİYOR”

Hastane projesi hayata geçtikten sonra, Girne Amerikan Üniversitesi’nin gerektiği zaman hastaneye destek verebilecek bir akademik kadroya sahip olduğunu kaydeden Serhat Akpınar, üniversitenin tıp fakültesi ile işbirliği anlaşmasının hali hazırda imzalandığını ve Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Tıp Fakültesi öğrencilerinin stajlarını, yeni hastanede yapacaklarını belirtti.

“BİR SONUÇ ÇIKMASA DA KONUŞULANLAR SÜRECE İŞLENECEK”

Cenevre’de devam eden 5+1 gayri resmi görüşmelere de değinen Akpınar, “Bir sonuç çıksa da çıkmasa da netice itibariyle bu zirvede konuşulanlar Kıbrıs sorunu görüşmelerinin hafızasına girecek. Bundan sonra yapılacak görüşmelere bu noktadan hareket edilecek” diyerek, uluslararası arenada söz sahibi ülkelerin kendi çıkarlarını gözeterek bu yönde beklentileri olduğu sürece Kıbrıs’ta bir adım atmanın çok zor olduğuna vurgu yaptı. Akpınar, mevcut durumun artık kabullenildiğini de dile getirerek, “Bizim ömrümüz Kıbrıs’ta bir çözüm görmeye yetmez” dedi.

“ÜNİVERSİTELER SAHİPSİZ”

Türkiye üniversitelerinde 20 bin yabanı uyruklu öğrenci eğitim gördüğü dönemlerde ülkemizde 50 bin yabancı öğrenci potansiyeli olduğunu söyleyen Serhat Akpınar, “YÖK bizden bu konuda fikirler aldı ve Türkiye’deki üniversiteler yüzünü yurtdışına dönerek, yeni açılımlarla ciddi bir yabancı öğrenci potansiyeli elde etti” şeklinde konuşu. Ülkemizde üniversitelerin kendilerini sahipsiz hissettiğini de savunan Akpınar, “Çok duyarsız bir yapıdayız. Bu kadar duyarsızlıkla bir gün birileri gelip bizi teslim alacak” uyarısında bulundu.


Diğer Haberler

Başa dön tuşu