KıbrısManşet

Serdar Denktaş: Müdahaleler konusunda haklı çıktım

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Serdar Denktaş, Türkiye’nin seçimlere yönelik müdahalesi konusundaki fikirlerinin doğru olduğunun ortaya çıktığını dile getirdi

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk halkının iradesine açıkça müdahale yapıldığını belirterek, “Bugün bir basın organında yer alan haberi bir yandan esefle bir yandan da üzüntüyle okudum. Esefle okudum çünkü müdahale konusundaki ifadelerimin ne kadar doğru olduğu ortaya çıktı” dedi.

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, seçim dönemi boyunca sık sık müdahaleler konusunu dile getirdiğini ifade eden Denktaş, “Haklı çıkmama rağmen üzüntü ile okudum. Çünkü bunun Kıbrıs Türk demokrasisine büyük bir zarar verdiğini düşünüyorum” dedi.

“YAVUZ HIRSIZ EV SAHİBİ BASTIRIR NİTELİKLİ CEVAP GELDİ”

Denktaş açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Bütün bu yaşananlara rağmen, ilgili habere konu olan adayın, Yavuz hırsız ev sahibi bastırır nitelikli cevaben açıklamasında , durumu basit bir teknik görüşme diye niteleyip, işin içine yabancı istihbarat örgütlerini karıştırmaya varacak şekilde çarpıtmasını son derece tehlikeli buluyorum. Bu açıklama halkımızı kamplara bölmekle kalmayıp, aynı zamanda bu müdahaleyi haklı bir şekilde dile getirenleri hedef de göstermesi açısından talihsizdir.

Bu bağlamda söz konusu adayı yaptığı bu açıklamadan dolayı kınıyor, kendisini akıl yoluna davet ediyorum.

“ÖZERSAY’IN AÇIKLAMALARINI BEKLİYORUM”

Bu arada ülkemizde yabancı istihbarat ile ilgili konular Dışişleri Bakanlığının alanıdır. Bu konuda Özersay’ın bulgu ve açıklamalarını beklemekteyim.

Benim Kıbrıs Türk halkının iradesine sahip çıkacağından ve 11 Ekim günü sandıklardan çıkacak sonuçla bunu ispatlayacağından hiç şüphem yoktur.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu