KıbrısManşetSiyasetSürmanşet

Saner: Kurultay süreci demokratik geçecek

UBP Genel Başkan Vekili Hamza Ersan Saner canlı yayında Gıynık'ın sorularını yanıtladı

UBP Genel Başkan Vekili Hamza Ersan Saner canlı yayında Gıynık’ın sorularını yanıtladı.

18 Ekim’de Cumhurbaşkanlığı seçimini UBP adayı Ersin Tatar’ın kazanmasının ardından Cumhurbaşkanı Tatar  yasal olarak partiden  ayrıldı. Saner,  UBP parti meclisinin  de yeni başkanı belirlemek üzere  31 Ekim’de 1. Tur, 7 Kasım’da da 2.tur kurultaya gitme kararı aldığını kaydetti. “Adaylar bugün müracaatlarını parti merkezine yaptılar” diyen Saner, UBP tüzüğü gereği son 48 saate kadar da adaylık başvurusu kabul edildiğini belirtti. Saner, adayların bir an önce ortaya çıkması ve gerekli hazırlıkların yapılması yönünde çalıştıklarını kaydetti. Saner “Son 48 saatte baskıya girmeyi düşünüyoruz” dedi.  UBP tarihinde ilk kez elektronik oylamayı gündeme getireceklerini açıklayan Saner, adayların bu konudaki onayını  dikkate alacaklarını vurguladı.

Saner, çok adaylı kurultayın kendisini rahatsız etmediğini ancak UBP’nin birlik ve bütünlüğü için tüm adayların adaylıklarına saygı duymakla birlikte,  az adaylı yarışın toplumda bölünmüş olmayan bir parti imajı vereceğini ayrıca kırılmaların da daha az olacağını söyledi.

Adaylar belirlenirken kendi isminin de kamu oyunda geçtiğini belirten Saner, “ UBP Genel Başkan vekili olarak benim beklentim, görevin bana verilmesi ve yoluma devam etmemdi. Bu gerçekleşmedi ve ben diğer arkadaşların da çok hevesli olduklarını gördüm, bu süreci Genel Başkan vekili olarak en sağlıklı biçimde kurultaya taşımayı amaçlıyorum” dedi.

Saner, UBP’nin ülkenin en köklü partisi olduğunu vurgulayarak, Kurultay sürecini demokratik şekilde geçireceklerini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu