KıbrısManşetSiyaset

Şahiner’den HP’ye sert tepki: “Elinizi taşın altına akrep soksun diye koymazsınız”

CTP Milletvekili Salahi Şahiner, HP kanadından gelen ‘UBP-CTP-UBP koalisyonu’ ve ‘herkes elini taşın altına koysun’ çağrılarını eleştirdi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Salahi Şahiner, ADA TV’de, Mine İçsel’in sunduğu İçsel Bakış adlı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

HP kanadından gelen ‘UBP-CTP-HP’ koalisyonu çağrısına yönelik değerlendirmede bulunan Şahiner, bu koalisyonun kurulamayacağını düşündüğünü ifade etti.

“HADSİZLİK… HP’DEN NE FAYDA SAĞLAYACAĞIZ?”

HP’nin söylediğinin her zaman tersini yapan, toplumun güvenini kaybetmiş olan bir parti olduğunu ifade eden Şahiner, “Şimdi gelmişler CTP, UBP, HP koalisyon modelini önümüze koyuyorlar. Bunu hadsizlik olarak değerlendiriyorum. Hükümet olarak HP’den ne fayda sağlayacağız? Böyle bir koalisyona girecek olursak HP’nin kapasitesine ihtiyacımız yoktur” dedi.

CTP’nin iktidarda olduğu zamanlarda beklenti çok yüksek olduğu için eleştirilerin dozunun da hayli yüksek olduğunu dile getiren Şahiner, “Ancak bu kadar rezil bir yönetimden sonra bakıyoruz sendikalardan yeteri kadar ses çıkmıyor. Çünkü UBP-HP’den zaten toplumun hiçbir beklentisi yok” ifadelerini kullandı.

HP’den gelen ‘herkes elini taşın altına koysun’ sözlerini anımsatan Şahiner,  CTP’nin her zaman elini taşın altına koyan ve toparlayıcı bir parti olduğunu belirterek, “Ancak elinizi taşın altına akrep soksun diye koymazsınız. HP, 4’lü ve UBP ile koalisyonunda ne katkı koydu. Sıfır çeken bir parti oldu. 3’lü koalisyon kurulamayacaktır” diye konuştu.

Kıbrıs Postası – Burcu Ece Yılmaz

Diğer Haberler

Başa dön tuşu