KıbrısManşetSiyaset

Pandemi dönemi kredi kullanımı arttı

Bilindiği üzere Mart ayının ortalarından sonra yaşanan Covid-19 salgını sonrası halk sağlığını korumak adına Hükümet tarafından alınan kararlar doğrultusunda sokağa çıkma yasakları ilan edilmiş, sokağa çıkma yasağı olmadığı dönemlerde de insanların kendisi salgın nedeniyle sokağa çıkmalarını azaltmış, ülkemize gelen bir çok üniversite öğrencisi genç ülkelerine dönmüştür

GIYNIK ÖZEL – Taha Can GÜRLEK
Sol Hareket Lideri ve Akademisyen Abdullah Korkmazhan sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşım ile “Kıbrıslı Türk toplumunun iradesinin tecelli etmesi engellenmiştir” vurgusu yaparak, yaptığı sosyal medya paylaşımında “Demokrasiden yana olan herkesi 10 Kasım Demokrasi ve İrade Yürüyüşü ‘ne katılmaya çağırıyoruz” ifadelerine yerdi.
Korkmazhan’ın sosyal medya paylaşımı şu şekilde:
“2020 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan müdahale ve usulsüzlükler ile Kıbrıslı Türk toplumunun iradesinin tecelli etmesi engellenmiştir. Seçimler sonrasında da devam eden müdahaleler ile demokrasi ve Kıbrıslı Türk toplumunun kendi kendini yönetme ve kendi kararlarını alma hakkı ortadan kaldırılmak istenmektedir.
Kıbrıslı Türk siyasi yaşamı bir çok müdahale örnekleri ile doludur ve yaşananlar bir ilk değildir.
Ancak son dönemde yaşanan müdahalelerin eşi benzeri bulunmamaktadır. Kıbrıs sorununu Türkiye iç siyasetinde şahsi iktidarı için malzeme yapmak ve ilhak politikasını gündeme getirmek isteyen Erdoğan, Kıbrıslı Türk toplumunun iradesi ile seçilenleri müdahale ile engellemekte ve yaptığı siyasi atamalar ile oldu bitti yaratmaya çalışmaktadır.
Kıbrıslı Türk toplumu ve demokrasi güçleri müdahaleleri ve siyasi atamaları asla kabul etmeyecektir. Toplumsal irade, demokrasi ve barış mücadelesi kararlı bir şekilde sürdürülecektir. Müdahalelere karşı toplumsal irade ve demokrasiden yana olan herkesi 10 Kasım Demokrasi ve İrade Yürüyüşü ’ne katılmaya çağırıyoruz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu