KıbrısManşet

Özyiğit: Küstüm oynamıyorum rolüne girdi

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, tek yanlı Maraş açılımına tepki olarak hükümetten çekilen Dışişleri Bakanı Kudret Özersay için ‘elinden oyuncağı alınan çocuk’ benzetmesinde bulundu

GIYNIK ÖZEL-Zeynep Uyar

UBP-HP hükümetinin bozulmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Dışleri Bakanı Kudret Özersay’ın imar planı krizi, jet krizi ve seçim istihdamı krizlerinde hükümeti bozmadığını fakat konu Maraş olunca ‘elinden oyuncağı alınan çocuk gibi’ hükümetten çekilme kararı aldığını savundu.

Başkan Özyiğit seçim yasaklarına rağmen dün gerçekleştirilen suyun yeniden baraja akması ve Maraş’ın sahil kısmının açılması ile ilgili törensel yayından dolayı Yüksek Seçim Kurulu’nu gereğini yapması için göreve davet etti.

Özyiğit, dünkü yayında yer alan bakan, vekil ve belediye başkanları ile ilgili işlem başlatılması gerektiğini savundu.

“KÜSTÜM OYNAMAM ROLÜNE GİRDİLER”

Halkın Partisi’nin Başbakan Ersin Tatar’ın Maraş ile ilgili söyleminden sonra hükümetten çekilme kararı almasını eleştiren Özyiğit, “Seçime 5 kala Kudret Özersay bize yaptığının aynısı yaptı ve küstüm oynamıyorum rolüne büründü” dedi.

Özersay’ın, Mağusa – İskele – Yeniboğaziçi imar planı, jet krizi ve seçim istihdamı krizlerinde neden hükümeti bozmadığını soran Özyiğit, “Fakat konu Maraş olunca ‘elinden oyuncağı alınan çocuk gibi’ hükümetten çekilme kararı aldı” diyerek eleştiride bulundu.

“KAMU REFORMU ŞART”

Seçimlere ve seçim yasasına el atılması gerektiğini belirten Özyiğit, “Ülkede üretime yönelik bir kamu yapısının olması gerektiğine dikkat çekerek, belediye reformu ve kamu reformunun hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra ortalığın alevleneceğini ya da her şeyin tam yerli yerine oturacağını belirten Özyiğit, Cumhurbaşkanlığı seçimlerden önce herhangi bir hükümet ya da koalisyondan söz etmenin mümkün olmayacağını vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu