GenelKıbrısManşet

Özgöçmen: Sınır kapıları derhal kapatılmalıdır!

Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen, 1 Temmuz açılımı sonrasında yeni vakaların ortaya çıkmasıyla birlikte sağlık sisteminin ciddi şekilde zorluk yaşadığını ifade etti

GIYNIK SOSYAL MEDYA

Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen, 1 Temmuz açılımı sonrasında yeni vakaların ortaya çıkmasıyla birlikte sağlık sisteminin ciddi şekilde zorluk yaşadığını ifade etti. Yerel bulaşın giderek yayılmaya başlayacağı endişesinin ciddi şekilde korkutucu hale gelmeye başladığını belirten Özgöçmen, sınır kapılarının bir süreliğine kapatılması gerektiğini savundu.

Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen’in açıklaması şu şekilde:

“1 Temmuz kararı ile sınır kapılarının açılması ardına gelinen son tablo,karantina servislerinin maksimum doluluğa yakın ve yine aynı şekilde şüpheli veya temaslıların tecrit edildiği otellerinde maksimum doluluğa varmak üzere olduğu bir noktadayız.Ve bu durum daha kış ayı yani diğer akciğer hastalıklarının pik yapmadığı bir süreçte yaşanmaya başladı.!

Kısacası sağlık sistemimiz taburcu olan hastadan daha çok hasta yatışı yapıldığı bu günlerde şimdiden müşkül duruma düşmek üzere olup,en temel kaygı olan yerel bulaşın ciddi bir yayılmaya başlayacağı endişesi artık gerçekleşmek üzeredir. Bunun ise kısa bir süre içerisinde pozitif vakalara yansıyarak kanıtlanacağı bilinmelidir.
Hal böyle devam eder ve seyreder ise karantinalı girişlerinde bir çare olamayacağı bilinmeli ve sınır kapılarını hiç değilse geçici bir süreliğine derhal kapatılmalıdır.!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu