EğitimKıbrısManşet

Olgun Amcaoğlu: Öğrencilerin karantina ücretleri, 30 milyon TL’yi geçmeyecek

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, uygulamalı fakültelerden mezun olacak öğrencilerin, tüm dünyada da yüz yüze eğitime çağrıldığını ifade ederek, bu öğrencilerin karantina ücretlerine ödenecek olan miktarın 30 milyon TL'yi geçmeyeceğini söyledi

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Bakanlığın resmi sosyal medya hesabı üzerinden canlı yayın yaparak, açıklamalarda bulundu.

Amcaoğlu, tüm öğrencilerin uzaktan eğitime ulaşabilmesi kapsamında GSM operatörleriyle birlikte bir kampanya başlatıldığına dikkat çekerek, tüm öğrencilerin imkanının eşit hale getirilmesi için çalışıldığını söyledi.

“20 BİN 500 KİŞİNİN AŞILANMASI GEREKİYOR…”

Öğretmenlerin ve personellerin aşılanması hususunda açıklama yapan Amcaoğlu, yaklaşık olarak 20 bin 500 kişinin aşılanması gerektiğini ve Pazartesi günü Sağlık Bakanı tarafından açıklanacak olan aşı programının ardından akademik takvimin belirlenerek, halk ile paylaşılacağını söyledi.

“800 MİLYON TL’LİK GERİ DÖNÜŞÜ OLACAKTIR”

“Bir kere insanımız bize güvenecek…” diyen Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Amcaoğlu, “Bütün dünyada olduğu gibi uygulamalı fakültelerden mezun olacak olan çocuklarımızı adaya getirdik. Bu ülkenin tekrar ayakları üzerine kalkması için buraya getirdik… Öğrencilerin bakımı kapsamında harcanacak ücret 30 milyonu TL geçmeyecektir. Bizim amacımız kaliteli mezuniyeti sağlamaktan başka bir şey değil. 800 milyonluk TL geri dönüşü olacaktır. Planımız belli, yolumuz belli, ilgili makamlarla istişareler de yapılmıştır…” diye konuştu.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu