EkonomiGüney KıbrısKıbrısManşetSiyasetTürkiye

Oğuzhan Hasipoğlu: “Maraş’ta 300 dosya, kaynak sorunu yaşayan TMK eliyle ilerletilmeli”

Hasipoğlu'nun naklettiğine göre başvuruların 3’te 1’i paramı verin, satmak istiyorum diyor, 3’te 2’si ise iade talep ediyor

UBP Milletvekili, avukat Oğuzhan Hasipoğlu, Maraş’taki mülklere ilişkin TMK’da 300 dosya bulunduğunu, Vakıfların 6’sına taraf olduğunu, kaynak sorunu yaşayan ve AİHM denetimine tabi TMK eliyle bu dosyaların ilerletilmesi gerektiğini söyledi.

Hasipoğlu’nun naklettiğine göre başvuruların 3’te 1’i paramı verin, satmak istiyorum diyor… 3’te 2’si ise iade talep ediyor.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Maraş’taki mülklere ilişkin Taşınmaz Mal Komisyonu’nda (TMK) 300 dosya bulunduğunu, Vakıfların 6’sına taraf olduğunu, kaynak sorunu yaşayan ve AİHM denetimine tabi TMK eliyle bu dosyaların ilerletilmesi gerektiğini söyledi.

Hasipoğlu’nun naklettiğine göre başvuruların 3’te 1’i paramı verin, satmak istiyorum diyor… 3’te 2’si ise iade talep ediyor.

BRT ekranlarında konuşan Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili, avukat Oğuzhan Hasipoğlu şöyle konuştu;

“Maraş bir geçiş noktası olacak. Ürünler turizm bölgesinde satılma imkânı bulacak. Maraş açılımının 3 boyutu var.

1-Kimin yönetiminde açılacağı: KKTC yönetiminde. Orası ara bölge değil yani BM’de olmaz.

2-Güvenliği kim sağlayacak: KKTC sağlayacak. GKK.

3-Mülklerin ne olacağı: Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) ile çözülecek.”

VAKIFLAR 300 DOSYANIN 6’SINA TARAF OLDU

Oğuzhan Hasipoğlu sözlerine şöyle devam etti;

“Uzun süredir burada, TMK’da kaynak sorunu var. Bir pazarlık oluyor ve Rumlar bize bunları, devlete yani satıyor. Bunu işler hale getirmemiz lazım. AİHM in denetimine tabi çünkü… Kapalı Maraş’a özgü olarak bekleyen 300 dosyayı ilerletmemiz lazım. 6 dosyaya Vakıflar da taraf oldu. Başvuruların 3’te 1’i paramı verin, satmak istiyorum diyor: 3’te 2’si de iade talep ediyor. Yani gelmek istiyor topraklarımıza… İade-satış sürecinin yaratacağı gerçeklik ile domino etkisi olacak. Dediğim gibi dosyaları TMK ile işler hale getirmemiz lazım.”

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu