GenelKıbrısManşet

Mormenekşeli 3 vatandaş ev karantinasında

Sağlık Bakanlığı’nın dün günlük vaka sayılarını açıklarken, Mormenekşe köyünde 3 kişinin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını duyurmasının ardından Yeniboğaziçi Belediyesi konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Yeniboğaziçi Belediyesi’nden yapılan açıklamada söz konusu 3 vatandaşın tedavi için bulundukları Türkiye Cumhuriyeti’nden döndüğünü ve test sonuçlarının ev karantinası sürecinde pozitife dönüştüğünü ve ev karantinasında oldukları için herhangi biriyle temasları olmadığından bulaş konusunda herhangi bir riskin olmadığını açıkladı.

Açıklamada, ayrıca halkının devlet tarafından alınan koronavirüs önlemlerine harfiyen uyup ihmalkar davranılarak sağlığın riske atılmaması adına hijyen, mesafe ve maske kurallarına uymaları konusunda da uyarıda bulunuldu.

Yeniboğaziçi Belediyesi’nin paylaşımı şu şekilde:

“Değerli belde halkımız Mormenekşe Köyümüzde Sağlık Bakanlığımız tarafından açıklanan 3 vatandaşımızın Koronavüs (Covid – 19) testleri ev karantinasında bulundukları süre içerisinde pozitife dönüşmüştür. Ancak bu vatandaşlarımızın tedavi için bulundukları Türkiye Cumhuriyeti’nden döndüğü ve ev karantinasında oldukları için herhangi biriyle temasları olmadığından bulaş konusunda herhangi bir risk yoktur.

Buna rağmen tüm vatandaşlarımızın devletimiz tarafından alınan Covid – 19 önlemlerine harfiyen uyması hepimizin sağlığı için çok önemlidir.

Sizlerden ricamız kendinizin ve sevdiklerinizin sağlığını ihmalkâr davranarak riske atmamanız ve gerekli hijyen, mesafe, maske kurallarına uyarak ihtiyaç duyulan önlemleri bireysel olarak almanız ve uygulamanızdır.

Hepinize sağlıklı günler dileriz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu