KıbrısManşet

Merkezi karantina uygulaması başlıyor

Karantina Merkezi’ne dönüştürülecek olan Dikmen’deki Özok öğrenci yurdu, Maliye Bakanlığı tarafından 1 yıl süreyle kiralandı

GIYNIK ÖZEL

Karantina Merkezi’ne dönüştürülecek olan Dikmen’deki Özok öğrenci yurdu, Maliye Bakanlığı tarafından 1 yıl süreyle kiralandı. 265 odası bulunan ve 530 kişinin konaklayabileceği karantina merkezinde konaklayanlara günlük 3 öğün yemek ile çay ve kahve servisi hizmeti de sağlanacak.

5 BAĞIMSIZ BLOKTAN OLUŞUYOR

Birbirinden bağımsız 5 bloklu bir öğrenci yurdu olan Özok öğrenci yurdunun, 5 bloğun birbirinden ayrılarak, semptomsuz pozitif vakalar, temaslı vakalar ve yurtdışından gelerek karantina altında tutulan kişiler olarak ayrı ayrı konaklama imkanı sağlanabileceği belirtilirken, kamera sistemleriyle donatılmış merkezin, kontrolünün daha düzgün yapılabileceği ve güvenlik görevlileri ile sağlık görevlilerinin tek bir merkezde daha kolay görev yapabileceği de ifade edildi. Ayrıca, şehrin dışında olduğu için izole bir alan imkanı yaratıldığı ve Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne de yakınlığıyla iyi bir tercih olduğu da belirtildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu