GenelKıbrısManşet

Meclis’in başlama saati ileri alınabilir…

Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu, GIYNIK Gazetesi’ne konuştu, Pazartesi günleri muhalefetin nisaba destek vermediğini söyledi, oturumların zamanında açılamadığı için saat değişikliğini deneyeceklerini açıkladı.

Sennaroğlu, Meclis’te yaşanan nisap problemini değerlendirdi, “Pazartesi günü hükümetin ve yasaların günüdür dolayısıyla muhalefet nisaba destek vermiyor, nisap sağlanamaması bir iki kere oldu sadece. Perşembe günleri ise denetim günüdür ve muhalefet nisapta sorun yaratmıyor.” dedi.

Meclis Genel Kurulu oturumlarının saatinde başlayamamasının nedenleri sorulan Sennaroğlu “Oturuma geç kalınması gibi bir sorun mevcuttur” diyerek çeşitli önerileri olduğunu söyledi ve “Oturumların tabiki zamanında başlaması gerekir. Türkiye’de Meclis oturumları öğleden sonra başlıyor, böyle bir şeyde düşündüm ama o zamanda ek mesai sorunu ortaya çıkacak. İlerleyen günlerde saat değişikliği denemesini mutlaka yapacağız” ifadelerini kullandı.

Sennaroğlu, Meclis’te yaşanan nisap problemini değerlendirdi, “Pazartesi günü hükümetin, yasaların günüdür dolayısıyla muhalefet nisaba destek vermiyor, nisap sağlanamaması bir iki kere oldu sadece. Perşembe günleri ise  denetim günüdür ve muhalefet nisapta sorun yaratmıyor.” dedi.

Komitedeki temaslı tartışmaları kapsamındaki bir soruya da yanıt veren Meclis Başkanı Sennaroğlu, “Yapılan eylemlerin sonlandığı söylendi ancak bana gönderilen yazılı bildiride Pazartesi günü temaslı kişilerin Meclis Genel Kurulu’na katılım sağlaması takdirinde eylemin devam edeceği vurgusu yapıldı. Ben Meclis Başkanı olarak birine temaslı diyerek oturuma girmesini engelleyemem, temaslı takibini Sağlık Bakanlığı’nın yetkili birimi yapar.” şeklinde konuştu.

Bir süre önce Mesut Genç’in akrabalarının temaslı olduğu konusunu hatırlatan Sennaroğlu, o zaman bir eylem yapılmamıştı, şimdi başka bir isimden konuşurken neden eylem yapılıyor bu da ayrı bir soru işareti” mesajı verdi.

Oturumlardaki vekil katılımın az olmasının ise “Takipsizlik” olarak nitelendirilmemesi gerektiğini aktaran Önder Sennaroğlu, “Her odada televizyon var, önemli bir konu olduğunda içeri gelip katılım sağlıyorlar. Takipsizlik söz konusu değil” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu