KıbrısManşetSiyaset

Meclis Başkan Yardımcısı Armağan Candan

Ana muhalefet partisi CTP tarafından Meclis Başkan yardımcılığına tek aday gösterilen CTP Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan, Meclis Başkan Yardımcısı olarak seçildi

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na Önder Sennaroğlu’nun seçilmesinin ardından Meclis Başkan Yardımcılığı seçimi için yine kapalı zarf usulü oylama gerçekleştirildi.

Ana muhalefet partisi CTP tarafından Meclis Başkan yardımcılığına tek aday gösterilen CTP Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan, Meclis Başkan Yardımcısı olarak seçildi.

48 milletvekilinin oy kullandığı Meclis Başkan Yardımcılığı seçiminde, 30 kabul 15 ret, 1 çekimser 2 boş oy alarak ilk turdan Meclis Başkan Yardımcısı olarak seçildi.

Armağan Candan, “Göstermiş olduğunuz güvenden dolayı teşekkür ediyorum” diyerek teşekkürlerini iletti.

Öte yandan Başbakan Ersan Saner’in muhalefet vekillerine “Bu bir demokrasi örneğidir diyerek” imalı bir gönderme yaptı.

CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKAN YARDIMCILIĞINA SEÇİLEN ARMAĞAN CANDAN’IN ÖZGEÇMİŞİ

1975 yılında Girne’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Güzelyurt’ta tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu.
İngiltere’de Middlesex Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler masteri yaptı. Brüksel’de Avrupa Birliği Komisyonu’nda staj yaptı.
İş yaşamına İstanbul’daki İktisadi Kalkınma Vakfı’nda Avrupa Birliği ve Kıbrıs Uzmanı olarak başladı ve Almanya’da özel sektörde devam etti.
2006 yılında Kıbrıs’a dönerek 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat döneminde Cumhurbaşkanlığı Avrupa Birliği İşleri Sorumlusu olarak görev yaptı.
Ardından Gönyeli Belediyesi’nde dış ilişkiler ve AB projelerinde koordinatör olarak çalıştı.
28 Temmuz 2013 Erken Genel Seçimlerinde Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden Güzelyurt Milletvekili seçildi.
Cumhuriyet Meclisi’nde Başkanlık Divanı Üyeliği, Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Üyeliği ve AB Uyum Komitesi Başkanlığı yaptı. Cumhuriyet Meclisi’ni Avrupa Parlamentosu’nda temsil eden heyette yer aldı.
7 Ocak 2018 Erken Genel Seçimlerinde Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden yeniden Güzelyurt Milletvekili seçildi.
AB Uyum Komitesi Başkanlığı’na devam etti ve Sayıştay Komitesi Üyeliği yaptı.
Cumhuriyet Meclisi’ni Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi’nde temsil etti.
İngilizce bilmektedir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu