DünyaGüney KıbrısKıbrısManşetSiyasetTürkiyeVideo Galeri

Liderler görüşmesi tamamlandı

Liderler görüşmesi tamamlandı: Tatar, Anastasiadis ile görüşmeye KKTC Rozeti ile katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile bu akşam saat 19.00’da gayrı resmi toplantıda bir araya geldi.

Kıbrıslı liderlerin gayri resmi görüşmesi tamamladı. Görüşmenin ardından BM tarafından yapılan açıklamada, “Rum lider Nicos Anastasiades ve Kıbrıslı Türk lider Ersin Tatar, Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk toplumlarının liderleri olarak ilk kez bir araya geldi. Gayri resmi görüşmeleri Kıbrıs Özel Temsilcisi / Genel Sekreter Özel Danışman Yardımcısı Elizabeth Spehar’ın himayesinde gerçekleşti ve onlara samimi bir atmosferde birbirlerini tanıma ve ilk gayri resmi görüş alışverişini yapma fırsatı sağladı” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca BM tarafından yapılan açıklamada, Tatar ve Anastasiadis’in BM Genel Sekreteri Guterres’in 5’li konferans girişimine olumlu yanıt verdiği de belirtildi.

Saat 21.15’te tamamlanan liderler görüşmesine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rum Lider Nikos Anastasiadis ile görüşmeye KKTC Rozeti ile katıldı.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ın ara bölgedeki ikametgahı’nda gerçekleşen toplantıda KKTC Cumhurbaşkanı sol göğsünün üzerinde KKTC rozeti ile fotoğraf çektirdi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın makam aracında KKTC Cumhurbaşkanlığı forsuyla ara bölgedeki buluşmaya gitmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu