KıbrısManşet

KTEZO Başkanı: Piyasaya sıcak para için özel sektör desteklenmeli

Kanber: yeni kurulacak hükümetin ‘mükemmel idealler’ değil ‘realist’ bir yaklaşımla halkın sorunu temel sorunlarına temas etmesi talebinde bulunuyor

Bulunduğumuz yıl içerisinde covid- 19 pandemisi nedeniyle ciddi sıkıntılardan geçen esnaf sıcak para akışı için emek kesimlerine çeşitli teşvikleri beklerken 13. Maaş da dahil birçok iyileştirme hükümetin kurulmasını bekliyor.

Konu ile ilgili Kıbrıs Postası’na konuşan Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, hükümetin kurulmama gerekçelerini bir kenara bırakarak ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle acilen bir hükümete ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kanber, ‘herkes bir takım mükemmel zamanlarda yaşıyormuş gibi ideallerini ön plana koyarak değil realist davranmalı ve esnafı, sanayiciyi ve tabi ki emek kesimlerini düşünmeli’ dedi.

Bahsettiği hassasiyetlerin pandemi sürecinde hiçe sayıldığını dile getiren Kanber, ‘Kolektif çalışmaya saygı duyulmalı. Sorunlara belirgin, somut çareler üretilmeli yeni hükümetin bunları karşılaması lazım’ dedi.

’13’NCÜ MAAŞ BENZERİ BİR UYGULAMA ÖZEL SEKTÖR İÇİN DE OLMALI’

13. maaşın esnaf için piyasada sıcak para anlamına geldiğini de söyleyen Kanber, ‘yalnız 13. Maaş kamu için geçerli olan bir uygulamadır ve artık hükümetlerin pandemi sürecini de dikkate alarak bu süreçte buna benzer bir uygulamayı özel sektör için de düşünmesi gerekmektedir. Yeni yıla girerken bir rahatlama veya bir motivasyon gibi düşünülerek sosyal devlet anlayışını da dikkate alarak özel sektör çalışanı ve asgari ücretli desteklenmelidir. Bu zorlu süreçlerde bizler de meslek odaları olarak elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu söylemek isterim’ dedi.

Kanber, 2020 yılında alınan kayıpların 2021 yılında azaltılmasına yönelik emek güçlerini de düşünecek şekilde atılacak adımları destekleyeceklerine işaret ederek yeni yılda daha düzgün mücadele ve projelerin ortaya konması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu