ManşetSporSürmanşet

KKTC’den MLS’e yolculuk

Bir dönem ülkemizde Binatlı ve Cihangir formaları giyen 20 yaşındaki Nijeryalı forvet Chinonso Offor, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada futbol liglerinin en üst düzey ligi olan MLS'e (Major League Soccer) transfer oldu

GIYNIK ÖZEL – OKAN KARADEMİR

Bir dönem ülkemizde Binatlı ve Cihangir formaları giyen 20 yaşındaki Nijeryalı forvet Chinonso Offor, Amerika
Birleşik Devletleri ve Kanada futbol liglerinin en üst düzey ligi olan MLS’e (Major League Soccer) transfer oldu.

OFFOR’UN KKTC KARİYERİ

2016-2017 sezonu devre arasında Binatlı tarafından transfer edilen Offor, 2017-2018 sezonunda kiralık olarak Cihangir forması giymişti. 2018-2019 sezonunda yeniden Bintalı’ya dönen  Offor devre arasını beklemeden 10. hafta sonrasında adadan ayrılmıştı. Güçlü fiziği ve bitiriciliği ile ön plana çıkan Offor, ülkemizde geçirdiği yaklaşık 2 sezonda Süper Lig’de 50 maça çıkarak 30 gol kaydederken 8 kez de kupa sahnesinde yer aldı ve 6 gole imza atmıştı.

LETONYA’DA PROFESYONELLİK

Ülkemizden ayrıldıktan sonra Offor’un ilk durağı Letonya oldu ve burada profesyonelliğe adım attı. Letonya’da ilk olarak BFC Daugavpils forması giyen Nijeryalı golcü burada 23 maçta 10 gol attı. Daha sonra ülkenin güçlü ekiplerinden Rigas Futbola Skola’ya transfer olan Offor, burada ise 17 maçta 6 gol kaydetti. Offor Rigas takımı formasıyla UEFA Avrupa Ligi’nde Sırbistan devi Partizan’a karşı da forma giyerek Avrupa sahnesinde de yer aldı.

CHİCAGO FİRE TRANSFERİ BÖYLE DUYURDU

Chicago Fire kulübü dün yaptığı bu açıklama ile transferi duyurdu. Açıklama şöyle: “Chicago Fire, Letonya 1. Lig takımı FK Rigas Futbola Skola’dan 20 yaşındaki Nijeryalı forvet Chinonso Offor’u transfer etti. Anlaşma 2023 sezonuna kadar olacak ve 2024 sezonunda kulüp seçeneği olacak. Offor, Letonya’da geçirdiği dönemde, tüm müsabakalarda 40 maçta 16 gol attı ve 7 asist yaptı. 27 Ağustos’ta Sırbistan ekibi FK Partizan’a karşı oynayarak UEFA Avrupa Ligi’nde bir kez forma giydi. Offor, Fire’ın 2021 kadrosunda uluslararası bir konumda yer alacak. Kulübün 23 yaşında veya daha genç kadrosundaki 13. oyuncu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu