KıbrısManşet

Kıbrıs Türk Halkı, insanlık dramına kayıtsız kalmadı!

175 kişinin kıyafet ihtiyacını gideren Kıbrıs Türk Halkı, bir kez daha birlik ve dayanışmanın en güzel örneğini gösterdi.

Taşlıca-Boltaşlı Köyleri arasında teknenin yan yatması sonucu denize düşen mültecilere anında müdahale edildi. Tahliyesi kısa sürede yapılan mülteciler, İskele’de Dr. Fazıl Küçük Kapalı Spor Salonu’na yerleştirildi. İskele Kaymakamlığı, İskele Belediyesi ve Sivil Savunma Teşkilatı tarafından kriz masası oluşturuldu.

İSKELE BELEDİYESİ’NDEN TEŞEKKÜR

Coronavirüsü nedeniyle zor günler geçiren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti,  aralarında 6 hamile kadın ve 29 çocuğun olduğu toplam 175 mülteciyi bağrına bastı. Kısa süre içerisinde 175 kişinin kıyafet ihtiyacını gideren Kıbrıs Türk Halkı, bir kez daha birlik ve dayanışmanın en güzel örneğini gösterdi. İskele’den Girne’ye, Lefkoşa’dan daha birçok noktadan hareket eden insanlar yardımlarını ulaştırdı.

Kıyafet ihtiyacı karşılanan mülteciler için şimdi aralarında çocukların da bulunması nedeniyle en önemli ihtiyaç; Biberon, bebek bezi, süt, bebek maması ve bebek bisküvisi.

YEŞILIRMAK, “YAĞMUR GİBİ YARDIM YAĞDI”

Yenierenköy Belediyesi Başkanı Emrah Yeşilırmak, yardım çağrısına kayıtsız kalmayan vatandaşlara teşekkür etti. “Arkadaşlar, Çok fazla kıyafet yardımı gelmiştir. Lütfen kıyafet yardımı yapmayın. Süt ve çocuk bezi dışında yardıma şuan için gerek kalmamıştır. Yağmur gibi yardım geldi. Teşekkürler yüreği güzel insanlar. Teşekkürler Kıbrıs.”

MHD’DEN UYARI

Mülteci Hakları Derneği, savaştan kaçmak zorunda kalan 175 Suriyeli mültecinin adamızın kuzey yarısında karaya ayak basmalarını ve akabinde de temel kıyafet ihtiyaçlarını sağlayan tüm ekiplere ve halkımıza teşekkür etti.

Mülteci Hakları Derneği tarafından yapılan açıklamada, kurtarma çalışmalarının mülteci haklarının korunmasının ilk adımı olduğu vurgulandı. Savaşlar ve zulmün dünyamızda hala durmadığı ve çocukların, yetişkinlerin, kadınların ve erkeklerin hala güvenlik arayışıyla evlerinden kaçmakta olduklarını akılda tutarak, herkesin her zamankinden fazla insan hakları, dayanışma ve şefkate ihtiyacı olduğuna dikkat çekildi.

‘KİMLİKLERİ DEŞİFRE EDİLMESİN’ UYARISI

Mülteci Hakları Derneği tarafından yapılan açıklamanın devamı şu şekilde:

Öncelikle basın emekçilerine ve halkımıza yapılan haberlerde ve sosyal medya paylaşımlarında mültecilerin kimliklerini deşifre edici görsellerin veya kişisel bilgilerin yer almaması yönünde çağrıda bulunuruz. Bunun sebebinin geri gönderilmeleri durumunda hali hazırda hayatları ve güvenlikleri tehlike altında olan mültecilerin ya da menşe ülkedeki ailelerinin güvenliğini tehlikeye sokabilme ihtimali olduğunu belirtmek isteriz.

MAMA VE SÜT İHTİYACI VAR

Mülteci Hakları Derneği olarak sabahın erken saatlerinden beri mültecilerle temel ihtiyaçlarının karşılanması noktasında halkımız gösterdiği duyarlılık bizleri gururlandırmıştır. MHD’nin yetkililerle yaptığı görüşmeler sonucunda ortaya çıkan bilgiler, ihtiyaç tespitinin devam etmekte olduğu, ilk etapta kıyafet ihtiyacının karşılanmış olduğu ancak: Ayakkabı, bebek bezi, bebek maması, süt, kadın pedi ve diğer temel bireysel hijyen malzemeleri ihtiyacı bulunduğu şeklindedir.

Bu ihtiyaçlar doğrultusunda dayanışmak isteyen kişi ve kurumlar, içerisinde bulunduğumuz olağan üstü koşullar ve halk sağlığının gerektirdiği önlemleri de dikkate almalıdır.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu