KıbrısManşet

İtfaiye Müdürü Özmenek: Zor şartlarda müdahale ediyoruz

Polis İtfaiye Müdürü Ahmet Özmenek St. Hilarion Kalesi’nde çıkan yangının devam ettiğini, zor şartlarda müdahale ettiklerini söyledi

Tarihi St. Hilarion Kalesi’nde yangın çıktı. Kalenin kafeterya olarak kullanılan orta bölümündeki yangının söndürülmesi için saat 18.00 itibarıyla çalışmalar devam ediyor.

Polis açıklamasına göre16.45’te başlayan yangının nedeni henüz bilinmiyor.Yangına polis itfaiye ve askeri personel müdahale ediyor.

Polis İtfaiye Müdürü Ahmet Özmenek St. Hilarion Kalesi’nde çıkan yangının devam ettiğini, zor şartlarda müdahale ettiklerini söyledi.

Özmenek, “Yangın devam ediyor. Zor şartlarda bir müdahale söz konusu.  Çevreye sirayet etmesini engellemeye çalışıyoruz.  Şu an yangın kontrollü şekilde sürüyor ama kontrol altına alınmış değil” dedi.

GİRNE KAYMAKAMI GÜNEŞ: DİĞER BÖLÜMLERE SIÇRAMADI

Olay yerinde bulunan Girne Kaymakamı Sinan Güneş de yaptığı açıklamada, yangın akşam saatlerinde yıldırım düşmesi sonucu çıktığının tahmin edildiğini belirtti.  Güneş, yangına müdahale edildiğini ve alevlerin kafeterya dışında bulunan bölümlere sıçramasının önlendiğini bildirdi.  Güneş, kaledeki müzenin yangında zarar görmediğini kaydetti.

Saat 16.45’te kalenin kafeterya bölümünde çıkan yangına itfaiye, askerler ve sisvil savunma ekipleri müdahale ediyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu