EkonomiGenelKıbrısManşet

İşcan: İsraf yıllardır devam ediyor

İşcan, çifçinin ve hayvancının dostu olması gereken kurumun böyle bir hatayı nasıl yaptığını anlayamadığını dile getirirken bu israfın yıllardır devam ettiğini ve Sayıştay raporları ile belgelendiğini vurguladı

Ahmet İşcan ve Hüseyin Gürlek GIYNIK Gazetesi Muhabiri Taha Can GÜRLEK’e  Toprak Ürünleri Kurumu’nda gerçekleşen israfı anlattı. İsrafın boyutlarını önce sosyal medyadan paylaşarak tepkisini dile getiren İşcan ve Gürlek ardından haber merkezimize ulaşarak bu israfı belgeriyle birlikte bize aktardı.

Hüseyin Gürlek, bu durumun ilk kez değil daha önce de defalarca kez meydana geldiğini ve sosyal mecralarda paylaşarak seslerini duyurmaya çalıştıklarını ama kimsenin konuyla alakadar olmadığını, son çare olarak Gıynık Gazetesine ulaştıklarını ve ortada Sayıştay raporları olmasına rağmen yetkililerin bu konuyla ilgili bir açıklık getirmediklerini dile getiren Gürlek ve İşcan konunun takipçisi olduklarını vurguladı.

“İSRAF YILLARDIR DEVAM EDİYOR”

İşcan, çifçinin ve hayvancının dostu olması gereken kurumun böyle bir hatayı nasıl yaptığını anlayamadığını dile getirirken bu israfın yıllardır devam ettiğini ve Sayıştay raporları ile belgelendiğini vurguladı.

“500 TON ARPA VE BUĞDAY ÇÜRÜDÜ”

İşcan, “özellikle 2014 yılında 500 ton arpa ve buğdayın 2 yıl ambarlarda bekletilerek çürümesine neden olunmuş, bu arpa ve buğdaylar imha edilmiştir. Bunun yanında ithal edilen buğday ve arpaların imzalanmış olan sözleşmeler gerekçesiyle taşıma ücretinin ihaleyi kazanan firmaya ait olması gerekirken, bu haksız bir şekilde kurum tarafından yapılmış ve 34 milyon TL kurum zarara uğratılmıştır” diye konuştu.

“ÇİFTÇİYE VERİLEN ÜRÜNLER KALİTESİZ”

İşcan, Çiftçiye ekmesi için verilen arpa ve buğdayın çimlenme oranının çok düşük olması nedeniyle ekilen tüm ürünlerin kalitesiz ve verimsiz olduğunu ifade etti.

Açıklama yok.

 

Konuyla ilgili bize ulaştırılan Sayıştay raporu ise şöyle:

GIYNIK ÖZEL – Taha Can GÜRLEK

Diğer Haberler

Başa dön tuşu