KıbrısManşetSağlıkSiyaset

İddialara göre Bakanlar Kurulu tam kapanmayı onaylamadı!

İddiaya göre Hükümet ve Sağlık Üst Kurulu'nun uzlaşmaya vardığı öne sürüldü. Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu'nun dün akşam açıkladığı kararların bir süre erteleneceği ve Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararların geçerli olacağı da iddia edildi

İddiaya göre Hükümet ve Sağlık Üst Kurulu’nun uzlaşmaya vardığı öne sürüldü. Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun dün akşam açıkladığı kararların bir süre erteleneceği ve Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararların geçerli olacağı da iddia edildi.

Bakanlar Kurulu’nun tam kapanmaya gitme yönünde olumsuz karar ürettiği öğrenilirken, denetimlerin artırılması yönünde belediye başkanlarıyla istişare yapıldığı da belirtildi.

Başbakan Ersan Saner’in Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’yle özel bir toplantı yaptığı da öğrenildi.

BELEDİYE BAŞKANLARI TEPKİLİ!

Belediye başkanları, hükümetin topu kendilerine atmak istediğini söyleyerek memnuniyetsizlik belirtirken, yasal anlamda belediyenin Covid-19 tedbirleriyle ilgili sadece ‘polis çağırma’ yetkisi olduğunu vurguladılar.

Daha geniş yetki için yasal değişiklik olması gerektiğinin altını çizen başkanlar, geçtiğimiz haftalarda Alsancak’ta yaşanan olayı hatırlatarak, hükümetin sorumluluk almak yerine, belediye ile vatandaşı karşı karşıya getirmek niyetinde olduğunu dile getirdiler.

Başkanların toplantıda Covid-19 tedbirlerinin polis tarafından denetlenmesi gerektiğini hükümet yetkililerine aktardıklarını söyleyerek, böylesi bir karar alınması durumunda daha sert tepki göstereceklerini ifade ettiler.

Hatırlanacağı üzere Alsancak’ta yaşanılan olayda, belediye sosyal mesafe kurallarına uymadığı gerekçesiyle bir bet ofisi kapatmak istemiş ancak direnişle karşılaşmış ardından da olay yerine polis çağrılmıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu