GenelKıbrısManşet

Hür-İş: Sendikal yaşam tehlikede

Hür-İş Başkan Vekili Ahmet Serdaroğlu, İş Yasası’nın 30. maddesinde yapılmak istenen değişiklikle ilgili, "Tamamen etik dışıdır. Çalışmadan sorumlu bir bakan olan Çağman’ın hiç bir sendikayla istişare etmeden direk meclise göndermesi doğru değildir. Bir yerden talimat geldiyse çıkıp açıklamalı” ifadelerini kullandı.

Hür-İş Başkan Vekili Ahmet Serdaroğlu, İş Yasası’nın 30. maddesinde yapılmak istenen değişiklikle ilgili GIYNIK Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu, “ 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda hükümetin emek dünyasına verdiği önemi gösteriyor bizlere. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman için bir ayıptır” dedi.

Serdaroğlu, “Toplu iş sözleşmelerinin hakları ortadan kalkıyor. Bu sadece işverenin elini güçlendirir. Sendikalaşmanın önünü kapatmak adına yapılan bir hamledir. Tamamen etik dışıdır. Çalışmadan sorumlu bir bakan olan Çağman’ın hiç bir sendikayla istişare etmeden direk meclise göndermesi doğru değildir. Bir yerden talimat geldiyse çıkıp açıklamalı” ifadelerini kullandı.

“Toplu iş sözleşmesi ile haklarını düzenleyen tüm sendikaların birlikte hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum” çağrısı yapan Ahmet Serdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti;

“Üyelerinde sendikalara destek çıkması lazım, aksi takdirde önümüzdeki günlerde herkes birbirini suçlayacak ve iş işten geçmiş olacak. Siyasi görüş ne olursa olsun bu bir emek mücadelesidir. Gelecekteki çocuklarımızın iş hayatını etkileyecek bir durumdur. İnsan onuruna yakışan bir hayat sürdürülebilmesi için bu yasa meclisten kaldırılmalıdır ve bunu ancak birlikte yapabiliriz. Tüm üyelerime çağrımdır; bu bir emek mücadelesidir emek sömürüsüne karşı dik duracağız. Mevcut haklarında geri alınmaya çalışılmasını kabul edemeyiz”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu