KıbrısManşet

“Havaalanında test sonucunu bekletecek bir alanımız yok”

Başbakan Yardımcısı Özersay, Deniz yolu üzerine alınan kararların hava yoluyla gelen kişiler için uygulanamamasının sebebinin, PCR testi sonucunu hava yolunda bekletemeyeceklerini, havaalanında bunu yapabilecekleri bir alana sahip olunmadığının altını çizdi.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, uluslararası politika ve dış politika alanında bir krizin eşiğindeyiz, bölgenin önemi arttıkça bu ülkeyi savunabilecek bir toplum lideri olması gerektiğini ve toplumun bunu göz önünde bulundurarak sandığa gitmesinin önemini belirtti.

Özersay, “Değişen bu politikayı daha iyi bir alana taşıyacak ve ülkeyi uluslararası alanda bizi savunabilecek bir Cumhurbaşkanına ihtiyacımız var” dedi.

“RASTGELE TESTLER YAYGINLAŞMALI”

Özersay, Bakanlar Kurulundaki yeni kararları değerlendirdi.

Kararlardaki en önemli iki unsur olduğuna dikkat çeken Özersay, “Ülkeye deniz yoluyla gelenlerin PCR testinin sonucu çıkana kadar bekletilmesini ve yolcu sayısının azaltılması yönünde aldığımız karar ve rastgele testlerin yaygınlaşmasıdır” dedi.

“HAVAALANINDA TEST SONUCUNU BEKLETMEK İÇİN BİR ALANIMIZ YOK”

Deniz yolu üzerine alınan kararların hava yoluyla gelen kişiler için uygulanamamasının sebebinin, PCR testi sonucunu hava yolunda bekletemeyeceklerini, havaalanında bunu yapabilecekleri bir alana sahip olunmadığının altını çizdi.

“GEMİYLE GELENLERİN POZİTİF ÇIKMA ORANI DAHA FAZLA”

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ali Çaygür’den aldığı bilgiye göre, PCR testi pozitif çıkanların oranının daha fazla olduğunu da belirten Özersay, bazı basın-yayın organlarında çıkan haberlerin doğru olmadığını ifade etti.

“SOĞUKKANLI OLMALIYIZ”

Özersay, “Halkımızın endişe duyması normal ama panik olmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Bizlerin soğukkanlı bir şekilde hareket etmesi gerekmektedir. Hızlı ve doğru kararlar almalıyız” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM GRUPLAR ŞEKLİNDE YAPILACAK”

21 Ağustos ayında eğitim hakkında açıklama yapılacağını belirterek, hükümetin eğitime başlama gibi bir görüşme olduğunu aktardı.

Özersay, “Bütün öğrenciler okula gitmeyecek gruplar şeklinde günlere veya saatlere bölünecek bu şekilde planlanıyor” diyerek bütün önlemlerin dikkatli bir şekilde alınacağını ifade etti.

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu