KıbrısManşet

Halkın Partisi kaynıyor!

HP kurmaylarının şu sıralarda acil olarak toplandığı ve hükümetten çekilme dahil her türlü konunun masaya yatırıldığı da gelen bilgiler arasında

GIYNIK ÖZEL

Başbakan Ersin Tatar’ın TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte gerçekleştirdiği basın toplantısında Kapalı Maraş’la ilgili yaptığı açıklama ülkede şok etkisi yarattı. Kapalı Maraş açılımından habersiz olan hükümet ortağı HP ve Kapalı Maraş açılımıyla ilgili projeyi yürüten Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın da büyük şok yaşadığı iddia edilirken, HP kurmaylarının şu sıralarda acil olarak toplandığı ve hükümetten çekilme dahil her türlü konunun masaya yatırıldığı da gelen bilgiler arasında.

GIYNIK ekibinin tüm çabalarına rağmen, hükümetin HP kanadı ve Halkın Partisi yetkililerine ulaşmak mümkün olmadı.

Halkın Partisi Parti Meclisi’nin saat 19.30’da toplanacağı öğrenildi. Gerçekleştirilecek toplantıda Halkın Partisi’nin hükümetten çekilmesi konusu gündeme gelecek.

Özersay bugün sosyal medya hesabından, “Güvendiğim tek şey Kıbrıs Türk Halkının iradesidir, KKTC’de siyaset yapıp da bu iradeyi yok sayanlar geçmişte de sandıkta kaldılar, bundan sonra da sandığa gömülecekler.
Cesaretle devam” mesajını verdi.

GIYNIK Gazetesi’nin hükümete ve Halkın Partisi’ne yakın kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Kapalı Maraş açılımının, hükümet ortağı Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’a da sürpriz olduğu öğrenildi.

Başbakan Ersin Tatar’ın su projesinin yeniden devreye girmesiyle ilgili gerçekleştirilecek olan törene katılmak üzere Ankara’ya ziyaret gerçekleştireceğine yönelik açıklamalara rağmen, Kapalı Maraş’ta çok gizli şekilde yürütülen hazırlıklardan ve Kapalı Maraş’ın sivil halka açılacak olmasından hükümet ortağı HP’nin bile habersiz olduğu iddia edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu