EkonomiKıbrısManşetSağlıkSürmanşetVideo Galeri

Halk çılgına döndü

COVID-19 salgınında yerel bulaşın artması nedeniyle ülkede yeniden bir kapanmaya gidilebileceği ihtimali vatandaşların tepkisine neden oldu. GIYNIK mikrofonlarına konuşan vatandaşlar belirsizlikle yaşamaktan bıktıklarına dikkat çekerek, isyan noktasına geldiklerini dile getirdi

GIYNIK MANŞET

VATANDAŞ İSYANDA, “KAPATACAKSANIZ KAPATIN, AÇACAKSANIZ AÇIN… YETER Kİ NET OLUN”

ÜLKEDE YEREL BULAŞ ALDI BAŞINI GİDİYOR. ÜLKEDE KAPANMA KARARI YOK AMA VATANDAŞ SOKAĞA ÇIKMAKTAN KORKUYOR

COVID-19 salgınında yerel bulaşın artması nedeniyle ülkede yeniden bir kapanmaya gidilebileceği ihtimali vatandaşların tepkisine neden oldu. GIYNIK mikrofonlarına konuşan vatandaşlar belirsizlikle yaşamaktan bıktıklarına dikkat çekerek, isyan noktasına geldiklerini dile getirdi.

Belirsizlik ve karmaşadan dolayı ekonominin her gün daha berbat hale geldiğini söyleyen vatandaşlar, “Bir gün ‘kapanacağız’, ertesi gün kapanmayacağız’ diyerek her şeyi altüst ettiler” diyerek virüsün değil belirsizliğin insanları öldüreceğini savundu

VATANDAŞLAR NE DEDİ?

* “Kapanma çözüm değildir. Daha önce de kapanma yaşadık ve ekonomik olarak acısını gördük. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına herkes uyarsa kapanmaya ihtiyaç duymayız. Kesinlikle kapanma taraftarı değilim ekonomimiz çöker”

* “Kapanmakla bir yere varamayız. İnsanlar daha dikkatli olmalı. Maske takmaya özen göstermeliyiz”

* “Eğer kapanmaya gidilecekse sadece kamu çalışanlarına değil özel sektöre de maaş verilmelidir. Kapanıyoruz demekle bu iş olmaz. Bu halk isyan noktasındadır. Ya para bulup bu insanları ödeyeceksiniz ya da kapatmadan bu çarkı döndüreceksiniz.”

* “Kapanma çözüm değildir. Şu anki bulaşın nedeni 3 günlük karantinasız girişlerdir. Casinocuları desteklemek için halkı tehlikeye attılar. İç kapanma yerine dışarıya tüm kapıları kapatıp ülkeye tüm giriş çıkışları durdurmalıyız. Ekonomik olarak dipteyiz.”

* “Kapanma kararı almadan önce halkın arasına inip bir sorsunlar evvela insanlar evine ekmek götürebiliyor mu diye. 14 gün evde kapalı kalırsa yiyebilecek ekmeği var mı diye. Bu memleketi yaşanmaz bir hale getirdiler. Herkes kaçacak yer arıyor ve imkânı olan da kaçıyor. Günden güne kötüye gidiyoruz ve daha kötüye gideceğiz.

“İnsanlar patlama ve isyan noktasındadır. Her gün farklı bir şey söyleniyor. Çıkıp insanlara dürüstçe açıklama yapılsın ve doğrular söylensin. Kıbrıs Türk halkı çok cesurdur ve kimseden korkmaz. Esnafı bitirdiler, çarşıyı sıfırla çarptılar.”

“KAPANALIM” DİYENLER DE VAR…

* “Herkes tedbirlere uysa kapanmaya gerek kalmaz ama kimse kurallara uymadığı için 14 gün kapanmaya gidip bu yerel bulaşı sıfırlamalıyız.”

* “Kısa süreli önlemler almak yerine 14 günlük bir kapanmaya gitsek daha iyi olur en azından her yer temizlenir. Kısıtlamaların bir faydası olmadı. Bu belirsizlikle ekonomi daha kötüye gider. 14 gün kapanırsak en azından vakaları sıfırlayıp hayatımıza devam ederiz.”

* “Her gün bu korkuyu yaşamaktansa 14 gün kapanalım ve herkes önünü rahatça görebilsin. Bu şekilde belirsizlik ve ne gün kapanacağız endişesiyle yaşamaktan dolayı herkes tedirgin. Şu anda kimse güvende değil bu nedenle herkes sokağa çıkmaya korkuyor.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu