EğitimKıbrısManşetSürmanşet

Günsel’den personeline ‘seçim baskısı’ iddiası!

Sosyal medyada yer alan iddialara göre, kendisi Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili tarafını belli ederek açıklama yapan Günsel, bununla da yetinmeyip Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde çalışan eğitim görevlileri ve personele, müdürleri aracılığıyla Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik görselini sosyal medya hesaplarından paylaşmaları telkininde bulundu

GIYNIK ÖZEL

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Suat Günsel, bugün sosyal medya hesabından bir görsel paylaşarak, Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Türkiye ve Kıbrıs birlikteliğinin kazanmasını istediğini belirtti. Üstü kapalı şekilde UBP Cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar’ı işaret eden Günsel’in sosyal medyadan yayınladığı mesaj şöyle: Kıbrıs’ın güzel ve kadirşinas insanları, sandığa gitmek bir yurttaşlık görevidir. Türkiye ve Kıbrıs birlikteliği kazansın.”

PERSONELE ‘BASKI VE TEHDİT’

Sosyal medyada yer alan iddialara göre, kendisi Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili tarafını belli ederek açıklama yapan Günsel, bununla da yetinmeyip Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde çalışan eğitim görevlileri ve personele, müdürleri aracılığıyla Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik görselini sosyal medya hesaplarından paylaşmaları telkininde bulundu. Telkinle de yetinmeyen Günsel’in açık açık personeli yaptırım uygulamakla tehdit ettiği öne sürüldü.

PAYLAŞMAZSANIZ…

Sosyal medyada paylaşılan ekran görüntüsüne göre, Eğitim görevlilerinin yer aldığı whatsapp gruplarına gönderilen mesajda, “Değerli hocalarım merhaba ekte bulunan görseli Facebook ve Instagram hesaplarınızdan 30 dakika içerisinde ivedilikle paylaşmanız gerekmektedir. Paylaşılmaması noktasında ciddi yaptırımlar yaşanacaktır” ifadelerine yer verildi.

HARMANCI: EKMEĞİ SİLAH YAPARSANIZ, KAYBEDECEK TEK ŞEYİMİZ OLUR O DA CANIMIZ

YDÜ’de seçimlere yönelik baskı, telkin ve tehditlerin sosyal medyada ifşa edilmesi üzerine, büyük tepkilere neden oldu. YDÜ’de yaşanan duruma tepki gösterenlerden biriyse Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı oldu. Harmancı, çok sert bir şekilde yaşanan olaya tepkisini gösterdi.

“İşyerlerinden insanları tek tek ekmeği ile tehdit edenler, ‘bu resmi paylaşın’ diye mesaj gönderenler; bilin ki insanların onuru ile oynayanlara, ekmeği silah yapanlara karşı kaybedecek tek bir noktamız olur o da canımız” diyen Harmancı, Ne ruhumuzu, ne gururumuzu ne de irademizi bizden almaya gücünüz yetmez.  Terimizin son damlasına kadar çalışacağız çünkü biz bu toprakları seviyoruz, biz insanı seviyoruz ve biz kendimizin için değil yurdumuz için çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu