Güney KıbrısKıbrısManşetSiyaset

Güney Kıbrıs’a gelen turistlere kuzey yasağı

Güney Kıbrıs Rum yönetimi, adaya gelen AB’ye üye olmayan ülke vatandaşlarına Kuzey Kıbrıs’a geçiş yasağı getirdi ve havalimanında yolculara gerekli bildirim yapılmaya başlandı

Güney Kıbrıs Rum yönetimi, adaya gelen AB’ye üye olmayan ülke vatandaşlarına Kuzey Kıbrıs’a geçiş yasağı getirdi ve havalimanında yolculara gerekli bildirim yapılmaya başlandı.

Bu kararın alınmasında Maraş açılımının etkili olduğu ve güneydeki siyasi kulislerde bunun da konuşulanlar arasında yer aldığı yönünde.

Sınır kapılarına da asılan bu emire göre AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarına getirilen bu yasak kararı, turizm zamanı en çok kuzeye geçiş yapan özellikle İsrail, Rus ve İngiliz vatandaşlarının Kuzey Kıbrıs’a geçmelerini engelleyecek.

Söz konusu vatandaşların SPA kontrolündeki Beyarmudu kapısından kuzeye geçmeleri durumunda ise Larnaka veya Baf havalimanından Kıbrıs’tan çıkış yapamayacakları belirtiliyor.

AB’den ayrılan İngiliz vatandaşlarının da Mart ayına kadar kuzeye geçişine izin verileceği, Mart ayından sonra ise İngiliz vatandaşlarının da Larnaka veya Baf havalimanından Kıbrıs’a gelmeleri durumunda kuzeye geçişinin yasak olacağı, aynı şekilde Beyarmudu SPA güvenlik noktasından kuzeye geçmeleri durumunda ise Larnaka veya Baf havalimanından Kıbrıs’tan çıkış yapamayacakları kararı alındı.

Alınan kararda sadece Kıbrıs’a oturma izni bulunan 3üncü ülke vatandaşlarının geçebileceği belirtildi.

Kaynak: Kıbrıs Objektif

Diğer Haberler

Başa dön tuşu