KadınKıbrısManşet

Gİ-DER’den kadınlar günü mesajı

Girişimcilik ve İnovasyon Derneği (GİDER)  Eş başkanları Cemre Akar ve Ziya Öztürkler, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadın hak, eşitlik ve özgürlüklerine dikkat çeken bir bildiri yayınladı.

Açıklamada, “Bilgi, bilişim, teknoloji ve inovasyonun öneminin günden güne yinelendiği ve geleceğin şekillendiği bu çağda, laik ve demokratik ülkelerde olduğu gibi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de kadınlarımızın toplumun tüm bireyleri ile eşit hak ve özgürlüklere sahip olması tartışmasız bir konudur” denildi.

Ancak yasal eşitliklere ve her kadınlar gününde verilen demeçlere rağmen kadınlar gününün sadece çiçeklerin verildiği ve kutlama mesajlarının yayınlandığı bir gün olmasının ötesine geçilmediği kaydedilen açıklamada, kadın hak, eşitlik ve özgürlüklerinin sonuna kadar uygulanması, bu konuda, alınan önlem ve tedbirlerle bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarının artırılması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, “Kadın girişimcilere, iş dünyasında ve siyasi arenada adil bir ortam yaratılması ve teşviklerin çoğaltılması elzemdir” ifadesi de yer aldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu