EğitimEkonomiKıbrısManşetTürkiye

GAÜ, Mühendislik Fakültesi tarafından İHA üretiliyor

Özel ve ticari uçuş alanlarında pilotaj eğitimi veren GAÜ Havacılık Yüksekokulu’nun teorik eğitimlerini burada tamamlayan öğrencilerin pilotaj eğitimlerini İstanbul’da gerçekleştirdiğini ifade eden Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, pilotaj eğitimlerinin de ülkemizde yapılabilmesi için yoğun bir çaba harcadıklarını vurguladı

Özel ve ticari uçuş alanlarında pilotaj eğitimi veren GAÜ Havacılık Yüksekokulu’nun teorik eğitimlerini burada tamamlayan öğrencilerin pilotaj eğitimlerini İstanbul’da gerçekleştirdiğini ifade eden Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, pilotaj eğitimlerinin de ülkemizde yapılabilmesi için yoğun bir çaba harcadıklarını vurguladı.

“Ülkemizde yılın 365 gününün 300 gününde uçuş yapabilecek imkân var” diyen Akpınar, İstanbul’da da yeni bir uçuş, havacılık merkezi kurmak için çalışmalarının sürdüğünü de ifade etti.

“İHA ÜRETİYORUZ”

Eylül ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek Teknofest’te yarışmaya katılmak için ciddi bir hazırlık olduğunu açıklayan Serhat Akpınar, GAÜ Mühendislik Fakültesi’nde İnsansız Hava Aracı, (İHA) yapım çalışmalarının sürdüğünü ilk kez GIYNIK mikrofonlarına açıkladı. Akpınar, özellikle üretimi devam eden İHA’nın ülkemizde Sahil ve kıyı güvenliği sağlama açısından elverişli bir model olacağını da vurguladı. Akpınar, hayata geçirmeyi arzuladıkları çok fazla hayalleri olduğunun altını çizerek, zaten birçok projeyi de hayata geçirmek için şu anda yoğun çaba harcandığını da sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu