ManşetSporSürmanşet

Finiş Macila’dan

2020 Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası'nda sezon, dün gerçekleşen altıncı ve son yarış ile tamamlandı

GIYNIK SPOR

2020 Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nda sezon, dün gerçekleşen altıncı ve son yarış ile tamamlandı

18 EKİP START ALDI, 7 EKİP FİNİŞ GÖRDÜ

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu tarafından düzenlenen 2020 Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası sona erdi.  Sezonun son yarışı 1. Ayer Argün Anı Rallisi adı altında ÇAĞKAN Yapı İskele Sistemleri LTD. ana sponsorluğunda dün gerçekleşti. Yarışta 16 ekip start alırken, kırıcı geçen 6 Özel Etap sonucunda ancak 7 ekip finiş görebildi.

SON YARIŞIN ŞAMPİYONU MACİLA ÇİFTİ

Sezonun son yarışında Edim Macila – Ayşe Alptürk Macila ikilisi en iyi dereceyi elde ederek genel klasmanda ve sınıflarında şampiyonluğa ulaştılar. Oktay Çocuk – Hüseyin Çocuk ikilisi yarışı ikinci sırada tamamlarken Çağkan Bozalanlar – Mehmet Demirağ ikilisi ise kürsünün üçüncü basamağında aldılar.

SINIFLARA GÖRE BİRİNCİLER

Sınıf 1’de Edim Macila – Ayşe Alptürk Macila, Sınıf N’de; Çağkan Bozalanlar – Mehmet Demirağ, Sınıf 4’te Mehmetali Yavaşoğlu – Sinan Yıldırımlar, Sınıf T2’de; Serhat Karaoğlan – Şeref Karaoğlan ikilisi ve gençlerde Akay Akbil-Arkın Şevketoğlu kategorilerinde birinci olurken Ayşe Alptürk Macila kadınlar co-pilot kategorisinde de birinciliği aldı.

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu, düzenlediği 2020 Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nı bu hafta sonu altıncı ve son yarışı olan 1. Ayer Argün Anı Rallisi ÇAĞKAN Yapı İskele Sistemleri LTD. ana sponsorluğunda ve TEZGÂH Cafe katkılarıyla Lefkoşa – Balıkesir’de gerçekleştirdi. Ralli, dün yarışın başladığı yer olan TEZGÂH Cafe önünde son buldu.

Kuzey Kıbrıs ralli camiasının sevilen ismi Ayer Argün anısına gerçekleştirilen yarışta 16 ekip start alırken, kırıcı geçen 6 Özel Etap sonucunda ancak 7 ekip finiş görebildi.

Yarışı, genel klasmanda;  Edim Macila – Ayşe Alptürk Macila ikilisi birinci sırada tamamlarken, Oktay Çocuk – Hüseyin Çocuk ikilisi ikinci ve Çağkan Bozalanlar – Mehmet Demirağ ikilisi ise yarışı üçüncü oldu.

Sınıf 1’de; birinci Edim Macila – Ayşe Alptürk Macila olurken, ikiliyi Oktay Çocuk – Hüseyin Çocuk ve üçüncü olarak İbrahim Yolcu Argün – Şerife Argün ikilisi takip etti.

Sınıf N’de; birinci Çağkan Bozalanlar – Mehmet Demirağ ikilisi yarışı birinci olarak tamamladı.  Sınıf 4’te Mehmetali Yavaşoğlu – Sinan Yıldırımlar ikilisi yarışı birinci olarak tamamladı.

Sınıf T2’de; Serhat Karaoğlan – Şeref Karaoğlan ikilisi,Gençler de ise Akay Akbil-Arkın Şevketoğlu yarışı birinci olarak tamamladı. Kadınlar Co-pilot kategorisinde ise birinci Ayşe Alptürk Macila oldu.

DERECELER ŞÖYLE:

1.Edim Macila                    Ayşe Alptürk Macila          Mitsubishi Lancer Evo VI  00:38:09,1          1

2.Oktay Çocuk                   Hüseyin Çocuk                   Mitsubishi Lancer Evo IX  00:38:53,4          1

3.Çağkan Bozalanlar          Mehmet Demirağ              Mitsubishi Lancer Evo IX  00:40:06,6          N

4.İbrahim Yolcu Argün      Serife Argün                       Mitsubishi Lancer Evo VI  00:44:36,9          1

5.Mehmetali Yavaşoğlu    Sinan Yıldırımlar                Ford Fiesta R2                    00:44:43,1          4

6.16 Akay Akbil                 Arkın Şevketoğlu               Mitsubishi Lancer Evo VI  00:46:18,1          1

7.19 Serhat Karaoğlan      Şeref Karaoğlan                 Tomcat                               00:48:18,0          T2

Diğer Haberler

Başa dön tuşu