KıbrısManşetSiyasetSürmanşet

Dr. Faiz Sucuoğlu adaylığını açıkladı

Ulusal Birlik Partisi'nin önde gelen isimlerinden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, gerçekleştirdiği basın toplantısı ile parti genel başkanlığına adaylığını ve manifestosunu açıkladı

GIYNIK ÖZEL

Ulusal Birlik Partisi’nin yeni genel başkanını seçmek için 31 Ekim’de gerçekleştirilecek kurultay öncesi adaylar belirlenmeye devam ediyor.

Ulusal Birlik Partisi’nin önde gelen isimlerinden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, gerçekleştirdiği basın toplantısı ile parti genel başkanlığına adaylığını ve manifestosunu açıkladı.

UBP Genel Başkanlığına aday olmaya karar verme nedenini, UBP’nin bütünlüğünü ve toplumsal birliği inşa etme isteği olarak ifade eden Sucuoğlu, “Güçlü bir UPB, Güçlü bir KKTC’nin geleceğini inşa edecek ve biz bu yolda, ilim, bilim, adalet ve dürüstlük ilkelerini benimseyeceğiz” dedi.

Sucuoğlu, “Benim mesleğim politika değil, benim için politika hizmettir. Hizmet edemediğim noktada kendi mesleğime geri dönmekten çekinmem” şeklinde konuştu.

“Neyi nasıl yapacağımızı ekip olarak biliyoruz ve hazırız” diyen Sucuoğlu, “UBP’nin yeni dönemi biz olma hareketidir. Ben diye bir anlayış yoktur, biz olma hareketidir” dedi.

“KKTC’nin kalkınma tarihini yazacağız. Ülkenin dönüşüm seferberliğine ihtiyacı vardır” diyen Sucuoğlu, “Gelin hep birlikte kalkınma seferberliği başlatalım” diyerek UBP tabanına seslendi.

Siyaset anlayışının 5 temel madde üzerinde belirleyeceğini kaydeden Sucuoğlu, siyasal anlayışını şu şekilde ifade etti:

1-Dürüst, Şeffaf, ilkeli siyaset
2-Bilimsel gerçeklere dayanan politikalar
3-Tüm paydaşlar ile sağlıklı ilişkiler
4-Sürdürülebilir üretim
5-Ayrıştırmayan, kucaklayıcı, bütünün faydasına liderlik

5 Maddelik seçim manifestosunu da açıklayan Dr. Faiz Sucuoğlu’nun hedefleri şu şekilde:

1-Ekonomiye yönelik hedefler
2-Sisteme yönelik planlamalar
3-Toplumsal hizmete yönelik planlamalar
4-Gençlere ve kadınlara yönelik planlamalar
5-Türkiye Cumhuriyeti ilişkileri ve Kıbrıs sorunu

Sucuoğlu, 5 maddelik manifestosuyla ilgili detayları da açıkladı.

Sucuoğlu, basın toplantısında sorulara da yanıt verdi

UBP eski Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün ülkeye dönme gibi bir düşüncesi olmadığını söyleyen Sucuoğlu, “Kendisinin böyle bir düşüncesi olduğunu sanmıyorum. Milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili de şunu söylemek istiyorum; Milletin seçtiği vekili, vekiller değil millet görevden alır ilkesiyle hareket etmek istiyoruz” dedi.

Özel Jet kriziyle ilgili soruya yanıt veren Sucuoğlu, kendisinin başbakanlığında şeffaf bir yönetim öngördüğünü vurgulayarak, toplumun bilmesi ve öğrenmesi gerekenleri öğreneceğini vurguladı.

“2013 kurultayından büyük bir ders çıkardık. En kötü dönemimizi yaşadık ve o kurultay bizim için ders oldu. O çatlağın acısını çok çektik. Daha sonra da çok adaylı kurultaylarımız oldu ama hepsinden güçlenerek çıktık.”

Siz ev ödevinizi yaparsanız, iyi çalışırsanız Türkiye size müdahale etmez. Türkiye Cumhuriyeti 30 yıl önceki Türkiye değildir. AB ülkesi gibi rakamsal ve istatistiki değerlere önem veren bürokratları var. Masada o mücadeleyi vereceksiniz. Bunu TV önünde değil, olması gereken yerlerde yapacaksınız. Önemli olan ortak paydada buluşabilmektir. Bütün mesele budur.

Ayrıntılar birazdan…

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu