KıbrısManşet

Ersin Tatar: “Yunanistan ve Güney Kıbrıs haddini bilsin”

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Ersin Tatar Doğu Akdeniz’deki son gelişmeleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında açıklamalar da bulundu

Tatar, Doğu Akdeniz’deki gelişmelere değinerek, “Haklarımızı korumak için Türkiye ile birlikte hareket etmemiz gerekir” ifadelerini kullanarak, Yunanistan’ın ve Güney Kıbrıs’ın uluslararası hukukun dışında hareket ettiğini dile getirdi.

Başbakan Tatar, “Rum Yönetiminin tavrı kabul edilemez” diyerek Türkiye’nin bu anlamda karşı bir duruş sergilemesinin ve haklarını savunmasının oldukça yerinde bir duruş olduğunu belirtti.

Doğu Akdeniz’de uluslararası hukuk çerçevesinde kıta sahanlığı en fazla olan Türkiye’nin olduğuna da vurgu yapan Başbakan Tatar, “Güney Kıbrıs ve Yunanistan haddini bilsin” dedi. Tatar, esas sorun olarak Rum Yönetimini göstererek “KKTC’nin hakları için ne gerekirse yaparız” ifadelerini de kullandı.

“FEDERAL ÇÖZÜM PEK UMUT VERMİYOR”

Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında da açıklamalarda bulunduğu canlı yayında, federal çözümün pek umut vermediğini ve müzakere masasında verilebilecek birçok tavizin verildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı vizyonuna işaret eden Tatar, “Türkiye ile iyi ilişkiler kurarak, KKTC’nin çıkarları doğrultusunda barış ve huzur içerisinde onurlu bir gelecek vaat ediyorum” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu