KıbrısManşetSiyaset

Erhürman: Ülkede bir keşmekeş var

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Cumartesi günü Cumhurbaşkanlığı’nda parti başkanları ve temsilcilerinin yer aldığı bir toplantı gerçekleştirildi.  Bütçeye ilişkin bu toplantıda bir takım çözüm önerileri tartışıldı. Sorunun nereden çıktığını hatırlatmakta yarar var. Bu sorunun ortaya çıkışı, bu ülkedeki tüm teamüllerin tamamen ayaklar altına alındığı bir dönem yaşamamızdan kaynaklıdır” dedi

GIYNIK ÖZEL

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul toplantısında gündeme ve 2021 Devlet Bütçesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Cumartesi günü Cumhurbaşkanlığı’nda parti başkanları ve temsilcilerinin yer aldığı bir toplantı gerçekleştirildi.  Bütçeye ilişkin bu toplantıda bir takım çözüm önerileri tartışıldı. Sorunun nereden çıktığını hatırlatmakta yarar var. Bu sorunun ortaya çıkışı, bu ülkedeki tüm teamüllerin tamamen ayaklar altına alındığı bir dönem yaşamamızdan kaynaklıdır” dedi.

“ASİL YOKSA VEKİL DE YOKTUR”

“Bu sorunlar hiç yaşanmayabilirdi, hükümeti kuran partilerden biri çekilmesine rağmen Bakanlar kurulu tek gündemle toplanıp bütçeyi imzalayıp Cumhuriyet Meclisi’ne gönderebilirdi” diyen Erhürman, “Sayın Tatar başbakanlık görevi için vekâlet bırakmadı. Asil yoksa vekil de yoktur, o nedenle Cumhurbaşkanı’nın Başbakanlık görevine vekâlet etmesi mümkün değildir” diyerek, “Bir keşmekeş yaratıldı. Keşmekeş sadece bütçenin sunumuyla ilgili değil, hükümetin istifası verilirken de olacak ve bunların hepsi hukuka aykırı şekilde gerçekleşiyor” şeklinde konuştu.

“TEPKİMİZ ÇOK SERT OLUR”

“Muhalefet partileri olarak biz bütçe Meclis’e geldikten sonra komitedeki bütçe tartışmaları süresinin olabildiğince kısıtlanması ve bütçenin hızlı şekilde komitelerden geçmesi için bir taahhütte bulunduk” diyen Erhürman, “Birilerinin dağıttığını muhalefet olarak yine biz toparlayacağız. Eğer bu yol tercih edilmezse ve hukuka aykırı yollar tercih edilirse tepkimiz çok sert olacak. Ülkenin bütçesiz kalmasını engellemek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“BÜTÇEDE 900 MİLYON AÇIK VAR”

Erhürman, “Sayın Amcaoğlu’na teşekkür ediyoruz bize bütçe çalışmasını verdi. Bütçede 900 milyon TL bir bütçe açığı var ve Türkiye’den 2 milyar TL yardım geleceği öngörüsüyle inşa edilmiş bir bütçe söz konusu. Bu bütçeyi ‘özel sektör nasıl ayakta kalır’ ve ‘işsizlik nasıl minimumda tutulabilir’ şeklinde bir çalışma yaparak değerlendireceğiz. Komiteye gelmeden biz bütçeyle ilgili önerilerimizi Sayın Amcaoğlu’na sunacağız” açıklamasında bulundu.

“MARAŞ’TA NELER OLUYOR?”

“Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda bütçe konusu konuşulduktan sonra Cumhurbaşkanı’na Maraş’ta neler olduğunu sordum. Ülkedeki gelişmeleri hepimiz televizyon ekranlarında öğreniyoruz. Bize söylenen Cumhurbaşkanı’nın kendisinin de gelişmelerden haberdar olmadığı yönündedir. Bu ülkeye Türkiye Cumhuriyeti’nin Çevre ve Şehircilik Bakanı geliyor ve bu ülkenin İçişleri Bakanı bunu televizyon ekranlarından öğreniyor.

“DEVLET CİDDİYETİ BÖYLE BİRŞEY DEĞİLDİR”

“Devlet dediğiniz şey kurumlarıyla var olan bir şeydir ama devletin kurumlarının hiçbir şeyden haberi yok. Hele de Maraş konusu gibi çok önemli bir meseleden bahsediyoruz ama ne Cumhurbaşkanı’nın, ne İçişleri Bakanı’nın, ne de Meclisin hiçbir haberi yok. Meclis’e en son 1.5 yıl önce Dışişleri Bakanı tarafından Maraş’la ilgili sadece envanter hakkında bilgi verildi ve bunun harici başka bir bilgimiz yok. Bu ülkede ne Meclis, ne İçişleri Bakanlığı ne de Cumhurbaşkanlığı yokmuş gibi, hepimiz Maraş’ta bir şeyler yapıldığını TV ekranlarında öğreniyoruz” diyen Erhürman, “Devlet ciddiyeti böyle bir şey değildir. Saldım çayıra Mevla’m kayıra devam ediyoruz. Bize ‘Maraş sizi ilgilendirmez’ mi demek istiyorsunuz? Maraş demek ki hiçbirimizi ilgilendirmiyor ki sadece bizim değil sizin de hiçbir şeyden haberiniz yok. ‘Maraş KKTC toprağıdır’ diyorsunuz ama Konya Belediyesi gelip Maraş’ta incelemelerde bulunuyor” diyerek Maraş söz konusu olunca bütün kurumsal yapının yerle bir edildiğini ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu