KıbrısManşetSiyaset

Erhürman: Restoran-Meyhane ayrımının ısrarla sürdürülmesinin manası ne?

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, koronavirüse karşı alınan kararlarla ilgili yaptığı açıklamada, 15. maddenin kafa karışıklığı yarattığını belirterek, kafelerin de lokantalarla aynı kurallara bağlı olarak açılacağı yorumunu yaptığını ifade etti

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Ersan Saner‘in Bakanlar Kurulu kararlarını açıklamasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile restoranlara ilişkin maddede kafa karışıklığı yaşandığını aktardı.

Pek çok meyhanenin kaydını “lokanta” olarak değiştirdiği için “meyhane” kayıtlı işletme kalıp kalmadığını bilmediğini söyleyen Erhürman, “Kararlarda lokanta/meyhane ayrımının ısrarla sürdürülmesinin ve ‘meyhaneler açılmayacak’ denmesinin nedenini de bilmiyorum” dedi.

Kararın 15. maddesinin yine kafa karıştırdığını, anlamak için hukuki yorum yöntemlerine başvurmak zorunda kaldığını dile getiren Erhürman, kafelerin de lokantalarla aynı kurallara bağlı olarak açılacağı sonucuna vardığını kaydetti.

Erhürman’ın paylaşımı şöyle:

“Pek çok meyhane kaydını ‘lokanta’ olarak değiştirdiği için ‘meyhane’ kayıtlı işletme kalıp kalmadığını bilmediğim gibi, kararlarda lokanta/meyhane ayrımının ısrarla sürdürülmesinin ve “meyhaneler açılmayacak” denmesinin nedenini de bilmiyorum! Bu arada kararın 15. maddesi yine kafa karıştırsa da, anlamak için hukuki yorum yöntemlerine başvurmak zorunda kalarak, kafelerin de lokantalarla aynı kurallara bağlı olarak açılacağı sonucuna varıyorum!”

15. MADDE NE İÇERİYOR?

Restoranların paket servislerine ek olarak restoranlarda dış mekanlarda oturma alanlarının açılabilmesi amacıyla görev yapan kişilerin 10.03.2021 tarihine kadar taranarak PCR testlerini yaptırmaları uygun görüldü.

Aksi yönde bir karar üretilmemesi halinde 10.03.2021 tarihinde restoranların dış mekan oturma alanlarının açılmasına karar verildi.

Ayrıca bu sektörlere taahhütname formu imzalatılacak ve belirtilen kurallara uyulmadığı tespit edilmesi halinde restoran kapatılabilecek.

Dış mekanlarda kurulacak masaların arası 2 metre mesafe ve aynı masada sandalyeler arası 60 cm ara olacak şekilde düzenlenmesi gerekiyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu