KıbrısManşetSiyaset

Erhürman: “Bakanlık masasını pazarlık olarak görmüyoruz”

‘Hükümet’ gündemiyle toplanan CTP Parti Meclisi sona erdi, Erhürman'a hükümet kurma çalışmaları konusunda yetki verildi

GIYNIK – EMEL DOĞAN

‘Hükümet’ gündemiyle toplanan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Parti Meclisi sona erdi.

Gönyeli Belediyesi’ndeki konferans salonunda toplanan Parti Meclisi toplantısı sonrası, Genel Başkan Tufan Erhürman hükümet kurma çalışmaları konusunda yetki verildiğini açıkladı.

Erhürman, “Parti Meclisi’nde ayrıntılı görüştük çeşitli görüşler dile getirenler de oldu. Parti Meclisimiz hükümet kurma çalışmalarına ilişkin beni görevlendirme kararı aldı. Yarından itibaren siyasi partilerle görüşmeye başlayacağız” dedi.

Erhürman il olarak UBP ile görüşeceklerini belirterek, “yarın için UBP ile saat 12.00’da ilk görüşmeyi ayarladık. Daha sonra ise toplamda 3 parti ile de görüşme tasarladık. Çarşamba günü ise iki parti ile görüşeceğiz” şeklinde konuştu.

HÜKÜMETİ BİZ DE KURSAK BAŞKASI DA KURSA ERKEN SEÇİME GİDİLECEK

“Biz de hükümeti kursak başka bir partide kurulacak olan her hükümet erken seçim hükümeti olmak durumunda kalır diye düşünüyorum” diyen Erhürman, “Bakanlık masasındaki görüşmeleri pazarlık olarak görmüyoruz. İki gün içerinde kurulacak masa da pazarlık değil müzakere olacaktır” diye konuştu.

Erhürman, “hepimizin ortak hassasiyeti il olarak sağlık ve ekonomidir. Mecliste bulunan 5 partimizi de ziyaret ederek görüşme gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu